Αυθαιρέτως

τ.279, 04/12/2009

Συνωστισμός στις παρουσιάσεις βιβλίων

Κ. Καραμανλής, Κ. Μητσοτάκης, Α. Διαμαντοπούλου, Δ. Σιούφας, Α. Σπηλιωτόπουλος, Ντ. Ρόβλιας, Φ. Κουβέλης και άλλοι πολλοί στην παρουσίαση του βιβλίου “Ε, πρόεδρε” (εκδ. Καστανιώτη). Το βιβλίο αναφέρεται ειδικά στις πρώτες 100 μέρες ενός νέου προέδρου. Παρουσιάζοντας το βιβλίο, ο Φ. Κουβέλης τόνισε ότι είναι τιμή και χαρά να παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, με τον οποίο έχει κοινές διαδρομές και διεκδικήσεις, όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και στο παρόν. Συμβουλή μας: προτιμήστε την ποίηση!

Ομοφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ

Ο καρδινάλιος Χαβιέρ Λοζάνο Μπαραγκάν, πρώην “υπουργός Υγείας” του Βατικανού, δήλωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ δεν θα κερδίσουν ποτέ τη Βασιλεία των Ουρανών, προσθέτοντας ότι δεν το λέει ο ίδιος αλλά ο Απόστολος Παύλος. Για να καταλήξει: “παρ’ όλα αυτά είναι άνθρωποι, και γι’ αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε”… Τη γλίτωσαν φτηνά δηλαδή: ούτε στην πυρά θα καούν, ούτε φρικτά βασανιστήρια θα υποστούν για να ομολογήσουν ότι είναι τέκνα του Εξαποδώ. Χαλάρωσαν τα πάντα, μέχρι και το Βατικανό… Θου κύριε… Μη βρίσω το παπαδαριό και την υποκρισία του, που έχει και ελευθέρας για παντού επί της Γης και πλησίον της εξουσίας και στη Βασιλεία των Ουρανών.

Είναι της μόδας ο αριστερισμός;

Αν πεις κάτι για τον κυρίαρχο ευρωπαϊσμό, αν θυμίσεις ότι η πραγματική κυβέρνηση βρίσκεται στις Βρυξέλλες και άλλα παρόμοια, κινδυνεύεις να ξεπέσεις στην κατηγορία του “αριστεριστή”. Όσο όμως η ΕΕ, οι πολιτική της, οι ντιρεκτίβες της, τα τελεσίγραφά της θα μπαίνουν στο στόχαστρο αγώνων και κινητοποιήσεων (δείτε τι γίνεται με τους φοιτητές στην Ευρώπη για τις οδηγίες της Μπολόνια), τόσο θα γίνεται μόδα ο “αριστερισμός”.

Δύσκολα θέματα

Στις εισαγωγικές (γενικώς για ευαγή ιδρύματα και θεσμούς) έπεσαν δύσκολα θέματα. Ζητήθηκε να δοθεί ο ορισμός του “αριστερού ευρωπαϊσμού”. Οι κοινοί θνητοί δεν ήξεραν τι να γράψουν. Όταν τους είπαν ότι μπορούν να έχουν ανοικτά βιβλία, πάλι δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν λέξη. Λέγεται ότι κόπηκαν σχεδόν όλοι οι επιφανείς της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Ορισμένοι έδωσαν και λευκή κόλλα. Λέγοντας ότι ξέρουμε την απάντηση αλλά δεν τη γράφουμε. Ολόκληρα φροντιστήρια και επιφανείς καθηγητές ερίζουν για το ποια είναι η σωστή απάντηση. Όλες οι δημοσιευθείσες απαντήσεις ελέγχονται για την ορθότητά τους. Κάποιοι υποψήφιοι θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια…