ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ

τ.228, 05/10/2007

Αυθαιρέτως

Ίσως είναι αντικομμουνιστικό ψέμμα

Στη φωτογραφία η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη (όλα τα σφάζω – όλα τα μαχαιρώνω) την ώρα του θρησκευτικού όρκου στη νέα Βουλή. Είναι θρησκευόμενη, και η θρησκεία είναι προσωπική υπόθεση. Για τους πιο «σκληρούς», η Λιάνα είναι συνεργαζόμενη, δεν είναι κομματκό μέλος, και εξάλλου κτίζουμε λαϊκό μέτωπο, στο οποίο έχουν θέση ακόμα και οι μη άθεοι (μοιάζει με παραχώρηση προς το δεξιό οπορτουνισμό, αλλά τι να κάνουμε, λέμε και «τέτοια μας» όταν κυκλοφορούν τέτοιες φωτογραφίες). Πού είναι το περιέργο; Γράφτηκε στον Τύπο πως δίπλα στην κ. Κανέλη ήταν η κ. Καφαντάρη, που παρασύρθηκε και σήκωσε το χέρι της σαν την κ. Λιάνα, για να το κατεβάσει αμέσως όταν έφαγε σκουντιά από άλλον βουλευτή του ΚΚΕ. Αυτά δεν τα δείχνει η φωτογραφία. Ίσως να είναι αντικομμουνιστικές συκοφαντίες που γράφονται κατά κόρο στον αστικό Τύπο για να δηλητηριάζουν τον κόσμο.

Μας άρεσε

Ο τίτλος του άρθρου από όπου πήραμε το απόσπασμα του σ. Μαΐλη (Ριζοσπάστης 23/9), που ήταν «Κατά του δικομματισμού και του οπορτουνισμού». Κάτι για τις παιδικές ασθένειες;

Όπως μας άρεσε επίσης…

…το άλλο άρθρο, στο ίδιο τεύχος (Ρ. 23/9), όπου ο σ. Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έδωσε ακόμα έναν εύστοχο τίτλο: «Προσοχή στο μίξερ!». Κατά τον συντάκτη, έχει μπει σε λειτουργία το «μετεκλογικό μίξερ», όπου ανακατεύονται διαφορετικά πράγματα. Π.χ. αθροίζονται οι ψήφοι του ΚΚΕ με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ. Και προσπαθεί να αποδείξει πως «είναι εκ του πονηρού η πρόσθεση και το γενικό “Λαός και νεολαία ψήφισαν αριστερά”», και ότι «εφόσον το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και εκφράζουν εντελώς διαφορετικά πράγματα, το πιο φυσιολογικό δεν είναι αυτοί που τα ψήφισαν να τα ψήφισαν για διαφορετικούς λόγους και οι ίδιοι να προέρχονται από διαφορετικούς ταξικούς χώρους;». Μπράβο σ. Μεντρέκα, βγάλε το μίξερ από την πρίζα, κάνει πολύ θόρυβο και δημιουργεί σύγχιση και εκνευρισμό.