Χανιά: Εμπρηστική φασιστική επίθεση, της Ρ.Μ.

τ.280, 18/12/2009

Τα ξημερώματα της 16ης Δεκέμβρη φασίστες έσπασαν την πόρτα στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων και έβαλαν φωτιά στην είσοδο του κτιρίου που εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί κέντρο κοινωνικών και αντιρατσιστικών δράσεων της πόλης. Φεύγοντας υπέγραψαν την πράξη τους με σβάστικες.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που τους τελευταίους μήνες έχουν πυκνώσει ανησυχητικά στα Χανιά (επίθεση στην κατάληψη rosa nera, εισβολές σε σπίτια μεταναστών, ξυλοδαρμοί αντιρατσιστών και επιθέσεις σε σπίτια αλληλέγγυων Χανιωτών) με τελευταία την δολοφονική επίθεση πριν λίγες μέρες και των σοβαρό τραυματισμό δύο μεταναστών σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Με τα μηνύματα της «πάταξης της ανομίας» όσο αφορά κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις και τη στοχοποίηση αυτοδιαχειριζόμενων χώρων πολιτικής και κοινωνικής δράσης που ζούμε το τελευταίο διάστημα, με την μεταναστευτική πολιτική της «μηδενικής ανοχής» και των σιδηρόφρακτων συνόρων που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι επόμενο μέσα σε συνθήκες έντασης της κρίσης, να αναβαθμίζονται οι ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές με την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας, και να αποθρασύνονται τα φασιστοειδή κάθε μορφής.

Η επίθεση στο Στέκι των Χανίων είναι επίθεση συνολικά ενάντια στο κίνημα. Η μαζικότητα, η αγωνιστικότητα και η κοινωνική γείωση, του κινήματος είναι αυτή που θα δώσει αποστομωτική απάντηση στο δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού.

Ρ.Μ.