Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι…

τ.262, 06/03/2009

Στην εφημερίδα "Εποχή", στη στήλη "δαιμονικά" που υπογράφει ο "δικηγόρος του διαβόλου" μεταξύ άλλων γράφονται και τα ακόλουθα: "Η ΚΟΕ, καιροφυλακτώντας στη γωνία, κατάλαβε ότι αυτή η ιστορία είναι βούτυρο στο ψωμί της. Οι ευρωεκλογές άρχισαν να την ενδιαφέρουν εντόνως και ζητά τη δεύτερη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο, έχοντας εξασφαλίσει μια περίεργη ανοχή από μέρους του ΣΥΝ. Αφού λοιπόν θεωρεί την ΑΚΟΑ ως τον βασικό ανταγωνιστή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει ομαδικά πυρά με σκοπό την ευρύτερη πολιτική της αποδυνάμωση. Οι ανοίκειοι κι ακραίοι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε στο κείμενό της εναντίον της ΑΚΟΑ, "λαϊκισμός, ψηφοθηρία, μικροπολιτική, πολιτικάντικο παιχνίδι, καψίματα, παζαρέματα, θλιβερό γαϊτανάκι", δεν μπορεί να απευθύνονται σε συντρόφους ή έστω σε απλούς συνεργάτες στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργούν όντως μια παγωμένη ατμόσφαιρα "κρεοπωλείου", αν μπορώ να δανειστώ έναν χαρακτηρισμό από το κείμενο της ΚΟΕ".

Γιατί δεν βάζουν λίγο μυαλό τα άτακτα διαολάκια; Ρίχνουν τις μπηχτές τους (ή τα ψέματά τους) και μετά μιλούν άνετα για συντροφικό κλίμα, σχέσεις και άλλα που τα αντιπαρερχόμαστε (π.χ. το σημείωμα-απάντηση στο κείμενό μας για την αστοχία περί υποψηφιότητας της Κ. Κούνεβα). Τα άτακτα διαολάκια της ανανέωσης επιδεικνύουν και θράσος ενίοτε, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για "θέσεις", "καρέκλες". Τα όσα γράφει ο (εκ Θεσσαλονίκης;) δικηγόρος του διαβόλου (ποιανού την υπεράσπιση ανέλαβε;), ότι δηλαδή "η ΚΟΕ καιροφυλαχτεί στη γωνία", και την πέφτει στον "βασικό ανταγωνιστή της μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ" για μια "δεύτερη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο" δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα: Οι κινήσεις της ΑΚΟΑ που έγιναν δημόσια και χωρίς να υπάρξει καμία συνεννόηση με το ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα της Κ. Κούνεβα, έβλαψαν πολύ τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Εκεί, στην κόλαση, με τόση ανανέωση, δεν έχετε ακούσει καθόλου για την αναγκαία "αυτοκριτικούλα"; Δεν ξέρετε τίποτα για αυτό το "μυστήριο" που κάνει καλό και προάγει όποιον έχει το μπόι να το κάνει; Και μάλιστα περνάτε και στην επίθεση; Όντως, όπως γράφει ο διάβολος στο ίδιο σημείωμα "δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα και πρέπει άμεσα να αντιστραφεί, άλλωστε έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε". Γιατί τότε καταπιάνεται με αυτά, ρίχνει λαδάκι στη φωτιά, και μετά τονίζει ότι έχει πιο σοβαρά πράγματα να κάνει; Συμβουλή: Να μαζευτεί, να ισιώσει τον καθρέφτη, να δει κατάματα το πρόσωπό του, να κάνει λίγη αυτοκριτική και όλα θα είναι καλύτερα.

Η ΚΟΕ, όταν κάτι τραυματίζει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υποκρίνεται, θα λέει τη γνώμη της και θα αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Αυτό δείχνει και η θητεία της στο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα. Όσο για τα "ομαδικά πυρά που εξαπολύει στον βασικό της ανταγωνιστή" μην υπερβάλλουμε ασύστολα… Αν η ΑΚΟΑ ή η "Εποχή" έχει να πει κάτι συγκεκριμένο να το πει καθαρά παστρικά κι όχι μέσα από "δαιμονικές" στήλες. Έτσι επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τους τάχα ανοίκειους κι ακραίους χαρακτηρισμούς που εισέπραξε.