Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ

τ.242, 30/04/2008 (σε ένθετο οι σελίδες της Αριστεράς με αφιέρωμα στο Μάη του '68 και τη δεκαετία που συγκλόνισε τον κόσμο)

Αποφάσεις της Γ.Σ. ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

1.Η Γραμματεία συνεδριάζει. Λειτουργία σε εβδομαδιαία βάση κάθε Δευτέρα στις 8 μ.μ., ανοιχτή σε όλους. Η Γραμματεία συζητά για τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, που είναι τα κύρια αντικείμενα παρέμβασής της, και προσπαθεί να ορίσει την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την πανελλαδική κίνηση και τις αποφάσεις της Κεντρικής Γραμματείας. […]

4. Πλουραλιστική εκπροσώπηση όλων των συνιστωσών και των ανένταχτων στα τοπικά ΜΜΕ μέσα από τη Γραμματεία. […]

7. Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της Πανελλαδικής Σύσκεψης για το οργανωτικό (ολιγομελής Κεντρική Γραμματεία, Γραφείο Τύπου με πλουραλιστική εκπροσώπηση, βοηθητικές επιτροπές της Κεντρικής Γραμματείας, συγκρότηση Κεντρικής Πανελλαδικής Επιτροπής, χρονικός προσδιορισμός των πανελλαδικών θεματικών συσκέψεων, ώστε να υπάρξει και η αντίστοιχη προετοιμασία, έκδοση μηνιαίου θεωρητικού περιοδικού). Επιπλέον, ζητούμε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη της Κεντρικής Γραμματείας, να έχει ένα δίωρο στο ραδιοσταθμό ΚΟΚΚΙΝΟ.

Η Γενική Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας


Ανακοίνωση της Γ.Σ. ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου

1. Αναδείχθηκε με κοινή συναίνεση νέα Συντονιστική Επιτροπή. Η επιτροπή αποτελείται από 21 άτομα, στα οποία περιλαμβάνεται σημαντικός αριθμός ανένταχτων αλλά και μέλη που αντιπροσωπεύουν όλες τις συνιστώσες που δραστηριοποιούνται στο Ρέθυμνο. Οι συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής θα είναι ανοιχτές, με επιδίωξη να συμμετέχουν ισότιμα όσο το δυνατόν περισσότεροι αριστεροί πολίτες και με στόχο να συγκαλούνται σε εβδομαδιαία βάση.

2. Να συγκροτηθεί ολιγομελής γραμματεία με αποκλειστικό έργο το συντονισμό της δράσης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. […]

6. Να εξευρεθεί χώρος στο κέντρο της πόλης, που θα αξιοποιηθεί ως γραφεία και χώρος συνεδριάσεων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και, παράλληλα, εξοπλισμένος με Ίντερνετ Καφέ, θα λειτουργήσει ως εναλλακτικό στέκι επικοινωνίας, συνάντησης και προβληματισμού. […]

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου ζητά από τα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ την ταχύτερη εφαρμογή των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

Η Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου