Από την απεργιακή συγκέντρωση της Καρδίτσας, του Νίκου Γκαμαλέτσου

τ.254, 31/10/2008 (σε ένθετο το τ.5 του Δικτύου Κριτικής και Δράσης στην Παιδεία)

"Αυτό δεν είναι κέντρο εργατικό, είναι παραμάγαζο εργοδοτικό"

Ιδιαίτερο χρώμα είχε η απεργιακή συγκέντρωση της 21ης Οκτώβρη στην Καρδίτσα. Έχουμε ξαναγράψει για την κατάσταση που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης με τον πρόεδρο Γούλα να λύνει και να δένει, να αυθαιρετεί και φυσικά να μην κάνει τίποτα για τα προβλήματα των εργαζομένων. Τελευταίο κρούσμα η παράνομη άρνησή του να γράψει στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας το σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης Παλαιολόγου, παρά το γεγονός ότι το σωματείο έχει την έδρα του στο νομό και ότι βρίσκεται σε κινητοποίηση καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο.

Έτσι, στη συγκέντρωση της Τρίτης, το εργοστασιακό σωματείο έδωσε δυναμικό παρόν, δεν ανακοινώθηκαν καν τα σωματεία που συμμετείχαν για να μην ακουστεί το "ενοχλητικό" σωματείο και ο κ. Γούλας αναγκάστηκε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια να μην εμφανιστεί να μιλήσει. Ανέθεσε την ομιλία στο γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν ήσυχα. Τότε ακολούθησαν τα χειρότερα για την ξεπουλημένη ηγεσία. Ακούστηκαν συνθήματα αποδοκιμασίας, το εργοστασιακό σωματείο μπήκε επικεφαλής και έγινε πορεία των εργαζόμενων στο κέντρο της πόλης. Το ΠΑΜΕ όπως πάντα πραγματοποίησε ξεχωριστή διαδήλωση, ακολουθώντας την αδιέξοδη τακτική του.

Τα γεγονότα της συγκέντρωσης έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται τις αυθαιρεσίες του κ. Γούλα και ότι θα πρέπει να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νομό.

Νίκος Γκαμαλέτσος,
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Παλαιολόγου