Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ Πάτρας: Οι τραμπουκισμοί των ΚΝΕ-ΠΑΜΕ δεν μας τρομοκρατούν

τ.260, 06/02/2009 (σε ένθετο το τ.6 του Δικτύου Κριτικής και Δράσης στην Παιδεία)

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταγγέλει την τραμπούκικη-παρακρατικού τύπου επίθεση μελών της ΚΝΕ αλλά και του ΠΑΜΕ στη σημερινή παμπατραϊκή απεργία.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία της ΚΝΕ κάλυπταν με αφίσες του συνεδρίου του κόμματος τους αφίσα της ΚΟΕ που καλούσε κάθε Πατρινό σε αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία.

Προπηλάκισαν μέλη της Ένωσης Εργαζομένων, συνδικαλιστές, νέους εργαζόμενους, και δεν δίστασαν να επιτεθούν στον συνδικαλιστή αγωνιστή Ν.Πεφτίκογλου του Σωματείου Εργαζομένων του Βοσινάκη όταν "τόλμησε" να κολλήσει αφίσα του Σωματείου του, αποκαλώντας τον "ρουφιάνο της Ασφάλειας"!

Τα κατορθώματά τους δεν σταμάτησαν εκεί. Φέρνοντας "περιφρουρημένο" το σωματείο των εργαζομένων της ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ μέχρι το Εργατικό Κέντρο, χτύπησαν με παλούκια στο ύψος του κεφαλιού μέλη της ΚΟΕ, των Αριστερών Σχημάτων, του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, της Ένωσης Εργαζομένων, συνδικαλιστές που ανήκουν στο ΣΕΑΜ και μέλη του ΕΑΜ.

Καλούμε κάθε σωματείο εργαζομένων, και πρώτα από όλα το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου της ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ (ενώπιον του οποίου εξελίχθηκε αυτό το αίσχος), να καταδικάσει την παρακρατική-διασπαστική επίθεση των ΚΝΕ-ΠΑΜΕ. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ αλλά και το τοπικό ΠΑΜΕ οφείλουν να πάρουν θέση για τα σημερινά γεγονότα, που αμαυρώνουν κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης και δημιουργίας ταξικού μετώπου απέναντι στα σχέδια των πολυεθνικών.

Ρωτάμε αυτούς που "διέπρεψαν" σήμερα στους τραμπουκισμούς: Με τέτοια λύσσα απέναντι στην Αριστερά, τι θα αφήσετε για την πλουτοκρατία;

4/2/2009, ΚΟΕ Πάτρας
γραφεία: Κορίνθου 245-249
τηλ: 2610-275795
διεύθυνση e-mail:
[email protected]
http://koeachaias.blogspot.com