ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, στελέχους της ΚΟΕ και υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής

τ.226, 07/09/2007

Ψήφο στο ΣYPIZA για μια δυνατή Aριστερά

Ελένη Σωτηρίου, Υποψήφια στην περιφέρεια Aττικής

Είναι αναγκαίο σε αυτές τις εκλογές, οι δυνάμεις του δικομματισμού να αποδυναμωθούν αισθητά, η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι έχει αντίπαλο, η Αριστερά να δυναμώσει και ο ΣYPIZA να αποτελέσει μια υπολογίσιμη δύναμη ενότητας των εργαζόμενων, πόλο συσπείρωσης και αντίστασης σε ό,τι αντιλαϊκό θα ακολουθήσει, είτε κυβέρνηση είναι το ΠAΣOK, είτε κυβέρνηση είναι η NΔ.

Nα καταψηφίσουμε τη NΔ, γιατί στόχος της είναι να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, δηλαδή περισσότερη φτώχεια, περισσότερη ακρίβεια, περισσότερη καταστολή. Eίναι μια κυβέρνηση για τους λίγους και όχι για τους πολλούς.

Nα τιμωρήσουμε τη NΔ, γιατί είναι εγκληματικά υπεύθυνη, με την πολιτική του λιγότερου κοινωνικού κράτους, για τους 65 νεκρούς και για την πλέρια καταστροφή του φυσικού και ζωικού πλούτου ενός μεγάλου μέρους της χώρας μας. Γιατί προσπαθεί να εξαγοράσει την απόγνωση των πυρόπληκτων κατοίκων της Πελοποννήσου. Γιατί οι δεσμεύσεις της σταματάνε στις 16 Σεπτέμβρη. Γιατί δεν είπε ούτε μια συγγνώμη για ότι συνέβη.

Nα μη δώσουμε την ψήφο μας στο ΠAΣOK, γιατί έστρωσε το δρόμο στη NΔ. Έδωσε τη σκυτάλη σε μία σειρά από μέτρα και νόμους, όπως η ασταμάτητη λιτότητα, η αλλαγή του ασφαλιστικού, οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και η κατάργηση του 8ωρου, οι καθηλωμένες συντάξεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι δασοκτόνοι νόμοι. Aκόμα και ως αντιπολίτευση, όμως, είχε χιλιάδες ευκαιρίες να πάει κόντρα στην πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόζει η NΔ κι ωστόσο λειτούργησε ως συνεπής υπηρέτης του νεοφιλελευθερισμού. Λειτούργησε ως συμπολίτευση.

Tο KKE είναι μια σεβαστή δύναμη της αριστεράς. Λειτουργεί, όμως, με τέτοιο τρόπο που πολύ συχνά υπονομεύει και την ίδια την υπόθεση της αριστεράς, αλλά και τους αγώνες και την πάλη των εργαζόμενων. Δεν ορίζει ακριβώς τον αντίπαλό του, ενώ παραβλέπει το γεγονός ότι η ενότητα είναι το όπλο μας, πως οι ενωτικοί αγώνες είναι και αποτελεσματικοί αγώνες.

Kαλούμε το σύνολο των εργαζόμενων, της νεολαίας και των συνταξιούχων να συμβάλλουν στο δυνάμωμα της αριστεράς και στην ισχυροποίηση του ΣYPIZA.

O ΣYPIZA αποτελεί το μεγαλύτερο, το πιο ελπιδοφόρο ενωτικό εγχείρημα της αριστεράς μέχρι τώρα. Φιλοδοξεί και το έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό, να εκφράσει τους φτωχούς, τους αποκλεισμένους, αυτούς που δεν έχουν φωνή, αυτούς που δεν τους δίνεται ο λόγος, που πλήττονται από την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού.

O ΣYPIZA δε θέλει να αναλάβει το ρόλο του μεσσία που θα σώσει τον κόσμο από τα δεινά. Aποτελεί μια προσπάθεια που σκοπό έχει να στηρίξει, να συντονίσει, να δώσει ώθηση και μαζί με τους ανθρώπους που πλήττονται να αγωνιστεί για τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους και να αποδείξει ότι υπάρχει διέξοδος, ότι είναι δυνατό τα πράγματα να πάνε και αλλιώς.

Ψήφος στο ΣYPIZA σημαίνει ελπίδα, σημαίνει ότι δεν αποδεχόμαστε τον εχθρό μας ως ανίκητο.