Διήμερο δράσης σε Γκύζη – Πολύγωνο, του Γιάννη Τριανταφύλλου

τ.264, 03/04/2009 (σε ένθετο οι σελίδες της Αριστεράς με αφιέρωμα στη 2η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ)

28-29 Μαρτίου

Το Σάββατο 28/3 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δυναμική κινητοποίηση ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται σε Γκύζη-Πολύγωνο. Η πορεία, που κράτησε δύο ώρες, ξεκίνησε από την πλατεία Γκύζη, για να καταλήξει και πάλι σε αυτήν αφού πέρασε από τις οδούς Τσαλδάρη, Βριλησσού και από την πλατεία Πολυγώνου. Στη διάρκεια της πορείας απενεργοποιήθηκε κεραία της Cosmote που βρίσκεται στο υδραγωγείο της ΕΥΔΑΠ στην οδό Τσαλδάρη.

O δυναμισμός της πορείας αλλά και η θετική υποδοχή της από τον κόσμο γέννησαν αισιοδοξία για μεγαλύτερη συμμετοχή την επόμενη φορά.

Την Κυριακή 29/3 κάτοικοι της περιοχής, ανάμεσά τους και μέλη της συνέλευσης κατοίκων Γκύζη-Πολυγώνου, βρέθηκαν στο παρκάκι, στη Βεργοβίτσης και Πατριάρχου Ιερεμίου. Kαθάρισαν το παρκάκι από τα μπάζα και τα σκουπίδια και έκαναν δεντροφύτευση. Το παρκάκι έχει ήδη αρκετό πράσινο για τα δεδομένα της περιοχής του Γκύζη.

Oι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το πάρκο έχουν αναλάβει να το προσέχουν και να ενημερώνουν για ό,τι χρειαστεί, μιας και κάποιοι εργολάβοι «ενδιαφέρονται» πολύ γι’ αυτό, ενώ είναι γνωστή η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους λιγοστούς ελεύθερους χώρους της πόλης…

Γιάννης Τριανταφύλλου,
μέλος της συνέλευσης
κατοίκων Γκύζη-Πολυγώνου