diabaste

διαβάστε… ακούστε… επισκεφτείτε…

τ.279, 04/12/2009

διαβάστε…

diabasteΤζόναθαν Σάφραν Φόερ

Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά

376 σελίδες, εκδόσεις Μελάνι

Το δεύτερο μυθιστόρημα ενός νεαρότατου και αμφιλεγόμενου συγγραφέα που κυκλοφόρησε στα αγγλικά το 2005 και παρακολουθεί την προσπάθεια ενός μικρού παιδιού να ξεπεράσει τα τραύματα από τον θάνατο του πατέρα του στους Δίδυμους Πύργους, καταγράφοντας παράλληλα και τα ισόβια τραύματα του παππού του από τον βομβαρδισμό της Δρέσδης. Πλάγιο πολιτικό σχόλιο και εξαιρετική γραφή, που κατηγορήθηκε για τη χρήση μοντερνιστικών τεχνικών (χαρακτηριστικό και του προηγούμενου μυθιστορήματος του Φόερ, του αμετάφραστου ακόμα στα ελληνικά Everything Is Illuminated, Όλα Είναι Φωτισμένα) οι οποίες όμως έχουν λόγο ύπαρξης – κι ας μην αποδίδονται πάντα πιστά στην ελληνική έκδοση. Μετάφραση της Ελένης Ηλιοπούλου.


ακούστε…

akousteΒικ Τσέσνατ

Αt the Cut

Ανακάλυψη του Μάικλ Στάιπ των REM, ο παραπληγικός Βικ Τσέσνατ έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα εντελώς προσωπικό σύμπαν? σε αυτό προστίθεται κι ο πιο πρόσφατός του δίσκος, το At the Cut, με εξαιρετικά τραγούδια και τη συμμετοχή μελών των Thee Silver Mt. Zion, των Godspeed You! Black Emperor, των Witchies.

 


επισκεφτείτε…

episkeftheiteBlender

έκθεση της Μάρης Ιπληκτσιάδου

Μια φρέσκια ματιά στο γκράφικ ντιζάιν: “Το ipli (Μάρη Ιπληκτσιάδου) ρίχνει στο blender χρώματα, μορφές, ιδέες, κοινωνικούς προβληματισμούς, μηνύματα και προσφέρει δροσιστικά σφηνάκια δημιουργίας”.

*Από 4 έως 6 Δεκεμβρίου, στο Ash In Art (Ηρακλέους 10 & Λαχούρη 1, Ν. Κόσμος, στάση μετρό Συγγρού Φιξ, τηλέφωνο: 2109216890). Ώρες λειτουργίας: 12:00-22:00.