diabaste

διαβάστε… παρακολουθήστε… δείτε…

τ.278, 20/11/2009

διαβάστε…

diabasteΝάντια Βαλαβάνη

Η μεγάλη εποχή

120 σελίδες, εκδόσεις Ταξιδευτής

Η Μεγάλη Εποχή περιλαμβάνει ποιήματα της περιόδου πριν και μετά το ’89, καταγράφοντας τις αλλαγές, αλλά και την αμηχανία της Αριστεράς και του κόσμου σε μια κομβική περίοδο. “Έτσι φαντάζομαι τη μέρα που γι’ αυτήν παλεύουμε: / Η πόλη θα ’βρει τη φωνή της/ για να την κρατήσει” (Λαύριο 1977-79).

 

 

 

 


παρακολουθήστε…

parakolou8hsteΔημήτρη Οικονόμου

Η Πόλη του Αναστέλλοντος Ήλιου

Την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, στον Ιανό, παρουσιάζεται το μυθιστόρημα του Δημήτρη Οικονόμου Η Πόλη του Αναστέλλοντος Ήλιου, ένα ενδιαφέρον ντεμπούτο με δυστοπικά στοιχεία, καλλιτεχνικοπολιτικό σχόλιο της εποχής μας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Θανάσης Χειμωνάς και Κώστας Κατσουλάρης και ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφικής Ιωαννίνων Απόστολος Μπενάτσης.

 

 

 

 


δείτε…

deiteΗ Ζωή στους Βράχους

Ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου

Η ΚΟΕ σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου, “Η Ζωή στους Βράχους”, με θέμα τις γυναίκες που βρέθηκαν να πολεμούν με τον ΔΣΕ στο βουνό ή εξόριστες εξαιτίας της δράσης τους. Η προβολή θα γίνει σήμερα (Παρασκευή 20/11), στις 20:15 στον κινηματογράφο Τριανόν (Πατησίων 101 και Κοδριγκτώνος 21). Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια Αλίντα Δημητρίου στο χώρο της Πολιτιστικής Λέσχης “Ανατολικός Άνεμος” (Εμ. Μπενάκη και Δερβενίων 50, Εξάρχεια).