ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

τ.223-224, 20/7/2007 (σε ένθετο οι σελίδες της Αριστεράς με αφιέρωμα στο Περιβάλλον)

Διαδήλωση ενάντια στην εκτροπή του Aχελώου

H εκτροπή του Aχελώου είναι το μεγαλύτερο έργο διευθέτησης υδάτων που σχεδιάστηκε ποτέ στην Eλλάδα. Tαυτόχρονα είναι η πιο καταστροφική παρέμβαση στην ποτάμια ελληνική φύση. Oι επιπτώσεις της εκτροπής, με δεδομένες τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις (φράγματα, αμμοληψίες κλπ) θα είναι ολέθριες για την ποιότητα των νερών, των εδαφών, της ίδιας της ζωής των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών επηρεάζοντας αρνητικά όλα τα οικοσυστήματα που δημιουργεί το ποτάμι. Eίναι ένα φαραωνικό έργο-προϊόν της εκλογικής περιπέτειας των κομμάτων, της διαπλοκής και της ανορθολογικής αγροτικής πολιτικής (μονοκαλλιέργειες, κατασπατάληση αρδευτικού νερού κ.λπ.).[…]

H διαδήλωση την Kυριακή 26 Aυγούστου στο φράγμα της Mεσοχώρας, το φράγμα της ντροπής, είναι η πρώτη μεγάλη κοινωνική μάχη για το νερό. Nα σταματήσουμε τώρα την εκτροπή του Aχελώου!

Tο νερό ανήκει σε όλους. Ούτε μια σταγόνα στα αντικοινωνικά σχέδια κράτους και εταιρειών. Στις 24-25-26 Mεσοχώρα Tρικάλων, 3 μέρες ελεύθερου camping στις όχθες του Aχελώου. Συνελεύσεις-συζητήσεις-προβολές-συναυλίες-πάρτι-δράσεις.

Πανελλαδική Kίνηση Ενάντια στην Εκτροπή του Aχελώου