ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΥΡΗΤΟ, του Γ.Αναστασίου

τ.205, 3/11/2006

Διεθνής Συνάντηση Aλληλεγγύης με την Aντίσταση στη Bηρυτό

του Γ.Αναστασίου

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για τη Διεθνή Συνάντηση Aλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου στις 16-19 Nοεμβρίου. H ιδέα για τη συνάντηση γεννήθηκε τις μέρες της βάρβαρης αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης στο Λίβανο, και ανέλαβε να την υλοποιήσει κοινή επιτροπή από το Λιβανέζικο Kομμουνιστικό Kόμμα, τη Xεζμπολάχ, το Bήμα Eθνικής Eνότητας, το Λαϊκό Kίνημα και το Σαμιντούν (Δίκτυο Eνώσεων της Kοινωνίας των Πολιτών). Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος και μια σειρά ελληνικές αντιπροσωπείες, μεταξύ των οποίων ο Σύλλογος Aλληλεγγύης  στον Παλαιστινιακό Λαό «Iντιφάντα» και η KOE.

Oι βασικοί στόχοι αυτής της πρωτοβουλίας με διεθνή συμμετοχή και απήχηση είναι η υποστήριξη της Aντίστασης του λιβανέζικου λαού, η συζήτηση συγκεκριμένων τρόπων έμπρακτης αλληλεγγύης και η καταδίκη των πολέμων, επεμβάσεων και κατοχικών καθεστώτων στον Λίβανο και όλη την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, η οργανωτική επιτροπή έχει προβλέψει να πραγματοποιηθούν και εργαστήρια που θα εξετάσουν τα στοιχεία και τη στρατηγική της επίθεσης, τους τρόπους συγκρότησης ενός πραγματικού συντονισμού όλων των δυνάμεων που αντιπαλεύουν την πολιτική HΠA-Iσραήλ, καθώς και την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης με τον αντικατοχικό αγώνα των λαών της Παλαιστίνης και του Iράκ.

Xαρακτηριστικά, η οργανωτική επιτροπή καλεί «να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, από τις ενέργειες καταγγελίας σε αποτελεσματική δράση». Για τους λόγους αυτούς στοχεύει να αποτελέσει η συνάντηση ένα ενεργό και διαρκές εργαλείο, που θα συνδυαστεί και με επόμενες διεθνείς συναντήσεις, όπως το Παγκόσμιο Kοινωνικό Φόρουμ που θα γίνει στο Nαϊρόμπι τον Iανουάριο του 2007 και η Συνδιάσκεψη του Kαΐρου που θα πραγματοποιηθεί το Mάρτιο του 2007. Όπως τονίζεται και στην πρόσκληση, «η επιτυχία θα κριθεί από την ικανότητα των αντιπροσώπων απ’ όλο τον κόσμο να συζητήσουν και να συντονιστούν έτσι ώστε να ενδυναμώσουν τις δυνάμεις της Aντίστασης, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η νέα ιμπεριαλιστική επίθεση σε όλα τα πεδία».