ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, του Ν.Τ.

τ.230, 02/11/2007 (σε ένθετο το τ.3 του Δικτύου Κριτικής και Δράσης στην Παιδεία)

Να σταματήσουμε τους φασίστες

του Ν.Τ.

Μεγάλη έκταση έχει πάρει τον τελευταίο μήνα η αποθράσυνση των ακροδεξιών και φασιστικών συμμοριών. Έχουν επιτεθεί σε 4 περιπτώσεις ενάντια σε μετανάστες, φοιτητές και περαστικούς μόνο και μόνο γιατί δεν τους άρεσε η εμφάνιση τους. Μετά το πρώτο κρούσμα που ήταν η οργανωμένη επίθεση φασιστοειδών σε καταυλισμό μεταναστών από το Πακιστάν ήρθε το μαχαίρωμα ενός μεταπτυχιακού φοιτητή στην πανεπιστημιούπολη στο Ζωγράφου από μέλη της Χρυσής Αυγής που έγραφαν ναζιστικά συνθήματα. Το Σάββατο 26/10, ημέρα που η Χρυσή Αυγή διοργάνωσε την 7η Γιορτή Νεολαίας, ακολούθησαν ακόμα δύο επιθέσεις. Η πρώτη συνέβη στο μετρό του Συντάγματος όπου μια μικρή ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε και ξυλοκόπησε έναν μαροκινό μετανάστη. Όμως διάφοροι επιβάτες του μετρό μπήκαν στην μέση, απομόνωσαν τους φασίστες και τους παρέδωσαν στην αστυνομία. Κατηγορίες δεν τους απαγγέλθηκαν, εκτός από έναν και αυτό έγινε μετά από μήνυση που κατάθεσε ένας από τους επιβάτες. Η δεύτερη επίθεση έλαβε χώρα στο Θησείο όπου μια μεγάλη ομάδα φασιστών που αποτελούταν από Χρυσαυγίτες αλλά και από «εκλεκτούς» ξένους καλεσμένους τους από την Ρωσία και την Γερμανία επιτέθηκε σε δύο νεολαίους που δεν τους άρεσε η εμφάνιση του. Αποτέλεσμα να μαχαιρώσουν τον ένα από τους δύο.

Προφανώς η είσοδος του ΛΑΟΣ στην Βουλή αλλά και η πριμοδότηση της ακροδεξιάς και του εθνικισμού από τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα έχουν βοηθήσει στην αποθράσυνση όλων αυτών των συμμοριών. H προβολή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου και του πατέρα Πλεύρη στα τηλεοπτικά δίκτυα, οι προκλητικές δηλώσεις Ψωμιάδη, Άνθιμου, Καρατζαφέρη με αφορμή τις παρελάσεις και το ζήτημα της FYROM, παρέχουν την απαραίτητη πολιτική κάλυψη και νομιμοποίηση για να δρουν οι φασίστες ανενόχλητοι.

Χρέος κάθε δημοκρατικού και αριστερού πολίτη είναι να καταγγείλει τις φασιστικές επιθέσεις και να αγωνιστεί για να την εξάλειψη των ακροδεξιών συμμοριών. Να παλέψει για να σταματήσει η κάλυψη τους από το κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής, για να απαγορευτεί επιτέλους η λειτουργία και η δράση τους.