Οι εργαζόμενοι στα εκκοκιστήρια Παλαιολόγου συνεχίζουν τον αγώνα τους, του Ν.Γ.

τ.249, 05/09/2008 (σε ένθετο οι σελίδες της Αριστεράς με αφιέρωμα στον πόλεμο στον Καύκασο)

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας ΑΛΕΞ. Π. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΑΒΕΕ, μετά από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν στις 22-8-2008 στην Καρδίτσα, εξέδωσαν ανακοίνωση για τη στάση της εργοδοσίας, που συνεχίζει να παραμένει προκλητικά αδιάφορη στα προβλήματά τους, αλλά και για τη στάση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Στέφανου Γούλα. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

"Οργή και αγανάκτηση προκαλεί σε μας τους εργαζόμενους και στις οικογένειές μας η συνεχιζόμενη αδιαφορία και αναλγησία της διοίκησης της εταιρίας για τα προβλήματα που μας δημιουργεί από το Γενάρη μέχρι σήμερα. Είμαστε αδικαιολόγητα απλήρωτοι από την 1η Γενάρη 2008. Έτσι αναγκαστήκαμε να προβούμε σε επίσχεση εργασίας, προκειμένου να λάβουμε το πενιχρό βοήθημα των 450 ευρώ το μήνα από τον ΟΑΕΔ.

Η διοίκηση της εταιρίας διαδίδει ότι δραστηριοποιείται στην ανεύρεση κεφαλαίων κίνησης για να δουλέψει η Βιομηχανία, αλλά την ίδια στιγμή ξεπουλάει φορτωτές ή προβαίνει σε διαπραγματεύσεις για το ξήλωμα του εξοπλισμού της.

Εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι, και με τριπλάσια δανειακή επιβάρυνση από την υπάρχουσα, οι τράπεζες δεν έφεραν κανένα εμπόδιο στη χρηματοδότησή της.

Πιστεύουμε πως η διοίκηση της εταιρίας δεν έχει λόγους να ισχυρίζεται πως η εταιρία βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση.

Μπορεί, με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς, ο κάθε εργοδότης να έχει το δικαίωμα να βάζει λουκέτο στην επιχείρησή του, αλλά για την εν λόγω βιομηχανία δεν δικαιούται να το ισχυρίζεται για τους παρακάτω λόγους:

1) Η εταιρία δεν χρεοκόπησε (τα χρέη της είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές) και προξενούν πολλά ερωτηματικά οι λόγοι για τους οποίους η διοίκηση επιχειρεί να καταστήσει την εταιρία προβληματική.

2) Κάθε επιχείρηση είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να υπόκειται στα καπρίτσια και στις ιδιοτροπίες των εργοδοτών της, πολύ δε περισσότερο όταν έχει επιδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο με τους εκάστοτε αναπτυξιακούς νόμους, άρα με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Εμείς οι εργαζόμενοι καλούμε την οικογένεια Παναγιώτη Αλ. Παλαιολόγου να αφήσει τις προκλητικές αγορές ακινήτων και να εξοφλήσει αμέσως τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους που υποφέρουν από το Γενάρη μέχρι σήμερα, προβαίνοντας ταυτόχρονα και στην άμεση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Καλούμε στο πλευρό μας και τους αγρότες που παραμένουν απλήρωτοι και εμπαίζονται κατά τον ίδιο τρόπο, όπως κι εμείς, από τη διοίκηση της εταιρίας.

Καλούμε επίσης τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, Στέφανο Γούλα, να καλέσει σε συνεδρίαση το Δ.Σ. και να εγγράψει αμέσως το σωματείο μας στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, γιατί από τις 27 Μαΐου, που καταθέσαμε την αίτηση εγγραφής, μέχρι σήμερα συνεδριάζουμε στα καφενεία".

Ν.Γ.