Οι μειοψηφίες του Καραμανλή πυρπολούν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας

τ.244, 30/05/2008

Συνέντευξη με μια κάλπη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μεγάλη επιτυχία…

Βρήκαμε και πήραμε συνέντευξη από μια κλεμμένη κάλπη πρυτανικών εκλογών!

Συγκεκριμένα, βρήκαμε και συζητήσαμε με την κάλπη που εκλάπη από αριστερίστικες μειοψηφίες αγνώστων λοιπών στοιχείων στο ΤΕΙ Αθήνας. Με την κλεμμένη κάλπη που, παρά την απαγωγή της, παραμένει αμετανόητη και ζητά να αναγνωριστεί το αποτέλεσμά της, συζητήσαμε όλα αυτά που δεν θέλουν να συζητήσουν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι.

Κατ’ αρχάς, πες μας ποιοι σε απήγαγαν;

Όπως είναι σε όλους σας γνωστό, καλέστηκα το τελευταίο διάστημα να συμμετάσχω στη διαδικασία ανάδειξης νέας διοίκησης σε αρκετά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με βάση το νέο νόμο-πλαίσιο. Και ενώ είχα τις καλύτερες των προθέσεων, βρέθηκα σε μια πολύ δύσκολη θέση. Και τι δεν έζησα αυτές τις μέρες… Το πρωί με έστηναν στα αμφιθέατρα, αλλά σπάνια καθόμουν ήσυχη μέχρι το απόγευμα. Τη μια, με έπαιρναν, με άδειαζαν και με ξαναγύριζαν. Την άλλη, με έπαιρναν και με πέταγαν στα σκουπίδια. Τραγική εμπειρία! Το πιο φοβερό, όμως, το έζησα πριν από λίγες μέρες στα ΤΕΙ. Με ντύνουν, με βάφουν, με καμουφλάρουν και με περνούν incognito στα μαγειρεία!!! Αν είναι δυνατόν! Τέτοιο εξευτελισμό δεν έχω ζήσει ποτέ μου. Εκεί, δίπλα με τα κρεμμύδια! Με κίνδυνο άλλοι να μου ρίχνουν ψηφοδέλτια και άλλοι κρεμμύδια. Και στη θέση μου στο αμφιθέατρο έβαλαν μια κάλπη άρρωστη και ξεπεσμένη, που όμως κι αυτή τη βούτηξε κάποιος –μάλλον κοπέλα ήταν– γιατί άκουσα να τη φωνάζουν Μειοψηφία. Αυτή η Μειοψηφία απήγαγε κι εμένα.

Ποιος ήταν ο λόγος που το έκανε αυτό η Μειοψηφία; Της έκανες κάτι;

Όχι, είναι καθαρή τρομοκρατική ενέργεια. Εγώ απλώς θέλω να εκλέξω πρύτανη.

Και γιατί σε κυνηγάει η Μειοψηφία; Μήπως θέλει να κανονίζει αυτή τον πρύτανη και να μην τον εκλέγουν όλοι οι φοιτητές;

Δεν νομίζω, γιατί συνήθως η Μειοψηφία δεν ψήφιζε τα προηγούμενα χρόνια. Μάλλον είναι ιδεολογικοί λόγοι. Αντίθετα, η ΔΑΠ, που κανόνιζε τον εκάστοτε πρύτανη και ήταν στα μέσα και στα έξω σε κάθε ΤΕΙ και ΑΕΙ, τώρα με υπερασπίστηκε.

Τι έκανε, δηλαδή;

Έφερε κάτι ωραία, ψηλά, κοντοκουρεμένα παλικάρια και έδειραν τη Μειοψηφία. Καλά της έκαναν…

Πιστεύεις ότι ο ρόλος σου είναι σημαντικός και πρέπει να απελευθερωθείς;

Εννοείται! Εκλέγω με καθολική ψηφοφορία τον πρύτανη. Είναι σοβαρό καθήκον, το αποκορύφωμα της δημοκρατίας. Αν και υπάρχουν ρατσιστικές διαφορές ανάμεσα στις κάλπες.

Τι εννοείς;

Να, μια κάλπη που τη λέγαν ΔΕΠ είχε 180 ψηφοδέλτια που μέτρησαν για 90. Ενώ εμένα, που με λένε Φ.Σ., είχα μέχρι την απαγωγή μου 400 ψηφοδέλτια, που όμως μέτρησαν για 32!

Αυτό δεν είναι άδικο;

Ναι, αλλά η δημοκρατία θέλει θυσίες. Οι φοιτητές είναι μικροί και άμυαλοι. Αφού αυτοί βουτάνε τις κάλπες. Δεν μπορεί η ψήφος τους να είναι ισότιμη με την ψήφο ενός καθηγητή.

Για τις πρυτανικές εκλογές γενικά τι γνώμη έχεις;

Πιστεύω ότι είναι μια παγίδα που στήνει η κυβέρνηση για να πέσουν μέσα οι φοιτητές. Είναι κόλπο του δικομματισμού για να αποπροσανατολιστεί η πάλη του λαού από τα πραγματικά προβλήματα.

Δηλαδή, η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για να γίνουν εκλογές;

Βεβαίως και όχι. Απλά κάνει χάζι με τους φοιτητές. Κόλπο της αστικής τάξης είναι, για να αποπροσανατολιστεί το φοιτητικό κίνημα και να παίξει το παιχνίδι του οπορτουνισμού. Το παιχνίδι του οπορτουνισμού παίχτηκε και όταν η κυβέρνηση έκανε κόλπο με τον ελιγμό από την αναθεώρηση του άρθρου 16 και όταν γίνονταν καταλήψεις για το νόμο-πλαίσιο. Δεν ήταν αυτά τα πράγματα σημαντικά για το φοιτητικό κίνημα. Δυστυχώς, όμως, ο οπορτουνισμός δεν τσακίστηκε.

Μήπως έκανες σεμινάρια στον Περισσό;

Βεβαίως, αλλά όχι μόνο εκεί. Πήρα μαθήματα σε όλα τα κτίρια της υπεύθυνης Αριστεράς που καταγγέλλει τη Μειοψηφία, που τρέμει από φόβο μήπως την κατηγορήσουν για "στείρο αρνητισμό" και τρέμει από συγκίνηση όταν της δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής και συνυπευθυνότητας.

Για όσους θέλουν να σε προστατεύσουν τι έχεις να πεις;

Τους ευχαριστώ θερμά: τον αγαπημένο μου υπουργό, τους χίλιους πανεπιστημιακούς, τα μέλη της Π.Γ. του ΣΥΝ, το ΚΚΕ, τους ΟΝΝΕΔίτες, τη ΔΑΠ, την ΠΑΣΠ και την ΠΚΣ, τον Πρετεντέρη, τον πρύτανη Μπαγιάτη, τον πρύτανη Γρυσπολάκη, τον πρύτανη Καρβούνη, τη συντρόφισσα από τους Νηπιαγωγούς, που καλεί σε περιφρούρηση των πρυτανικών, και τα φουσκωτά παλικάρια που τελικά ήρθαν στο ΠΑΠΕΙ να μας περιφρουρήσουν.