ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

τ.233, 14/12/2007

Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (Παλαί): Μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα

Μετά από μια περίοδο αδιαφορίας του δήμου έχουν υπάρξει κάποιες πρωτοβουλίες (είσοδος πολιτών μέσα στο χώρο του Παλαί, σύσκεψη πολιτών για ένα ευρύτερο συντονισμό, επιτροπή φορέων από τον Εμπορικό Σύλλογο), οι οποίες βοηθάνε να τεθεί το ζήτημα της μη ιδωτικοποίησης και μη παραπέρα τσιμεντοποίησης του δημόσιου αυτού χώρου. 

Μέσα στο κλίμα αυτό, η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων Γαλατσίου και Ν. Ιωνίας στην προσπάθειά της να φέρει το θέμα στην επικαιρότητα διοργάνωσε (μετά την άρνηση άλλων φορέων) εκδήλωση με θέμα το Παλαί. Οι ομιλητές αντιπροσώπευαν μια ευρεία γκάμα: ο αγωνιστής δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, ο δικηγόρος της Πρωτοβουλίας αλλά και του δήμου Αντώνης Βγόντζας, ο Γιώργος Χριστοφορίδης από το Επιμελητήριο Βιωσιμότητας και Περιβάλλοντος, ο Γιώργος Κελεπούρης από την Πρωτοβουλία.

Η εκδήλωση είχε σημαντική επιτυχία, τόσο από άποψη συμμετοχής των πολιτών, όσο και από άποψη πολιτικής ουσίας, καθώς οι τοποθετήσεις έδωσαν πολλά επιχειρήματα και ιδέες για να επικαιροποιηθεί το θέμα μέσα στην πόλη.

Είναι η στιγμή που πρέπει να τεθεί άμεσα και πρακτικά από το κίνημα των πολιτών η ανάγκη του αγώνα για να μπει φρένο στο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που ετοιμάζεται. ΟΧΙ στο νέο θηριώδες εμπορικό κέντρο. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι:

• Η συμπαράταξη και η κινητοποίηση ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων και παρατάξεων οι οποίες είναι υπαρκτές μέσα στην πόλη είναι απαραίτητος όρος, τη στιγμή που απέναντί μας έχουμε ένα ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο και μια πολυεθνική με παρουσία σε 35 χώρες του κόσμου.

• Είναι επείγουσα η δημιουργία μιας μαζικής αλλά και αγωνιστικής επιτροπής, που να συνενώνει και όχι να διασπά τους πολίτες, η οποία να αποτελέσει ένα κέντρο αγώνα.

• Η διοργάνωση μέσα στο χώρο του Παλαί μια μεγάλης γιορτής των πολιτών με συγκροτήματα, με μαζική συμμετοχή της πόλης και των φορέων της, μπορεί να είναι μια πρόταση που να ανατρέψει τα δεδομένα.