Σανιδάς σε ρόλο Χριστόδουλου. Μπρρρ…

τ.245, 13/06/2008

"Μητρότητα και τεκνοποίηση είναι νοητά μόνο με την ύπαρξη γάμου μεταξύ ετεροφυλοφίλων".

To παραπάνω ακροδεξιό κήρυγμα του εισαγγελέα Σανιδά για τους γάμους ομοφυλοφίλων στήριξε η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας την απόλυτη σύμπνοια στις καθαρόαιμες συντηρητικές απόψεις της πολιτικής και της δικαστικής εξουσίας.

Το περιεχόμενο του "χρησμού" Σανιδά ήταν αποκαλυπτικό. Δεν στάθηκε μόνο στο νόμιμο ή μη χαρακτήρα της πράξης του δημάρχου της Τήλου, αλλά επιχειρηματολόγησε ως άλλος Χριστόδουλος για την ιερή αξία της οικογένειας και της τεκνοποίησης. Όταν η εκκλησιαστική εξουσία, για λόγους που δεν είναι εδώ ο χώρος να τους αναλύσουμε, επιλέγει να περιοριστεί στα "πνευματικά" της καθήκοντα, τότε την πολιτική καθοδήγηση του ποιμνίου αναλαμβάνει ο… εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Πώς είναι δυνατόν τα ιερά και τα όσια του έθνους, η οικογένεια και η μητρότητα, να μείνουν απροστάτευτα απέναντι στους "άπιστους" αριστερούς και τους "έκφυλους" ομοφυλόφιλους;

Η ταύτιση της ηγεσίας της δικαστικής ιεραρχίας με την πολιτική εξουσία και την οικονομική ολιγαρχία έχει επαληθευθεί μέχρι… παρεξηγήσεως, όχι μόνο μία ή δύο φορές: απαγωγές Πακιστανών, τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, μίζες Siemens – όλες οι υποθέσεις που κλόνισαν το δικομματισμό κατέληξαν ή θα καταλήξουν στα… αρχεία τους. Το ίδιο, όποτε χρειάστηκε, με υπέρμετρο ζήλο, ο εισαγγελέας Σανιδάς ανέλαβε αυτοπροσώπως τη δίωξη απεργών και απεργιών (ΔΕΗ για το ασφαλιστικό), υπονόμευσε τις κατακτήσεις των συμβασιούχων, απείλησε υφισταμένους του που τον αμφισβήτησαν.

Τώρα αναδείχτηκε στον πιο επίσημο εκφραστή της σκοταδιστικής ρατσιστικής ακροδεξιάς, που αποτελεί τον κυρίαρχο κυβερνητικό λόγο.

Η κατοχύρωση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικών επιλογών, ενώ θα έπρεπε, δεν θεωρείται αυτονόητο δικαίωμα.

Και βέβαια η αντιπαράθεση δεν πρέπει να κρύψει κάτω από το χαλί του ευρω-καθωσπρεπισμού την ουσία της ανδροκρατικής σεξιστικής καταπίεσης.

Οι οικογενειάρχες, τα πρότυπα του κ. Σανιδά, είναι οι ίδιοι με το μάτι στην κλειδαρότρυπα, φορείς του πιο χυδαίου πορνολάγνου οχετού που κατακλύζει την καθημερινότητά μας. Η εποχή της "μητρότητας" στην οποία θέλει να μας γυρίσει ο εισαγγελέας ακούγεται σαν πικρό αστείο ή σαν εφιάλτης στις μέρες της αντι-ασφαλιστικής λαίλαπας για τα δικαιώματα της εργαζόμενης μητέρας, της λιτότητας και της ακρίβειας.

Η νομική κατοχύρωση των ζευγαριών και της οικογένειας ανεξάρτητα από θρησκευτικά τελετουργικά και ερωτικές επιλογές αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση του κράτους. Δεν εξαντλεί σε καμία περίπτωση το πρόβλημα του σεξισμού και της ανδροκρατίας.

Ο κ. Σανιδάς ούτε αυτό το αυτονόητο δεν μας επιτρέπει… Θα του περάσει;