ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

τ.210, 12/1/2007 (σε ένθετο το τ.1 του Μαθητικού Εντύπου Εκτός Ύλης)

Το καρτέλ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διαρκής απειλή

Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιηθεί πως το καρτέλ των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μεθοδεύει και υλοποιεί ακατάπαυστα τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό πως το καρτέλ αυτό είναι μια μόνιμη διαρκής απειλή για τους εργαζόμενους και τον τόπο, τόσο πιο αποτελεσματικά θα υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας, θα βγάλουμε τη θηλιά της φτώχειας και του αποκλεισμού που σιμώνει στο λαιμό μας. Δεν σταματάνε στο άρθρο 16. Θέλουν να αλλάξουν και το άρθρο 24, να ξεπουλήσουν τα δάση, όπως και τα άρθρα 106 και 117. Θέλουν να κάνουν το Σύνταγμα ένα κείμενο που θα         επιτρέπει όλες τις ασέλγειες της τάξης τους πάνω στους εργαζόμενους, τον εθνικό πλούτο, τις μέλλουσες γενιές.

Δεν τους νοιάζει μόνο το Σύνταγμα. Προωθούν μέτρα, ρυθμίσεις και νόμους που επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα, την ασυδοσία του κεφάλαιου, τον αφελληνισμό της οικονομίας, την πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων. Ακριβαίνουν τα είδη πρώτης ανάγκης, αυξάνουν όλους τους έμμεσους φόρους, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, καταστρέφουν τη δημόσια παιδεία, την υγεία. Ετοιμάζονται να επελάσουν στο ασφαλιστικό, ενώ προωθούν ακατάπαυστα την αμερικανοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Κι όπου υπάρχει αντίδραση δείχνουν το αποτρόπαιο πρόσωπο των μηχανισμών καταστολής και φασιστικοποίησης.

10 Γενάρη: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους – Εκατοντάδες σχολές υπό κατάληψη

Σ’ ολόληρη τη χώρα δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθούν από κοινού τα δύο αστικά κόμματα. Η κυβέρνηση Καραμανλή χέρι-χέρι μαζί με το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου επισπεύδουν τις διαδικασίες για να μπορέσουν να φανούν εντάξει απέναντι στο κεφάλαιο και την αγορά που προστάζουν το τέλος της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Παρόλες τις μεθοδεύσεις που ακολούθησαν για να αποφύγουν τη λαϊκή αντίδραση και κυρίως να αποφύγουν μια μετωπική σύγκρουση με τα κινήματα της παιδείας, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν να ακουστεί ηχηρά το «όχι» της κοινωνίας για τα μέτρα που θα νομοθετήσει και θα συνταγματοποιήσει η Βουλή.

Ο δρόμος προς την οικοδόμηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, μοναδική ρεαλιστική απάντηση στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, περνά μέσα από μικρές και μεγάλες μάχες ενάντια στο καρτέλ των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Εβδομάδα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, 22-27 Γενάρη

Aθήνα, Δευτέρα, 22 Γενάρη, Kτίριο Γκίνη (EMΠ), στις 7 μ.μ. Συγκέντρωση – συνέλευση με παρουσία εκπροσώπων των οργανώσεων του παλαιστινιακού λαού

Σάββατο, 27 Γενάρη, Πορεία στις πρεσβείες HΠA – Iσραήλ. Προσυγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας, στις 12 μ.μ.

Τι δείχνει το λιντσάρισμα του Σαντάμ

Ανακοίνωση της ΚΟΕ

H εκτέλεση του Σαντάμ Xουσεΐν, τα ξημερώματα της 30/12, αποτελεί μια πράξη που δείχνει την κρίση και την αδυναμία των HΠA και των ανδρείκελών τους στο Iράκ.

Πρώτον, γιατί γίνεται χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι δίκες που είχαν αναγγελθεί, ιδιαίτερα αυτή που αφορούσε την εξόντωση των Kούρδων και που αν γίνονταν θα έφερνε στην επιφάνεια τις ευθύνες της Δύσης που τότε όπλισε και στήριζε τον Σαντάμ.

Δεύτερον, γιατί δεν μπορεί να σηματοδοτήσει μια «νέα εποχή» για το Iράκ, εποχή δημοκρατίας και εθνικής ενότητας (όπως δήλωσε ο δωσίλογος υφυπουργός ασφαλείας που ήταν μάρτυρας στην εκτέλεση), αλλά αντίθετα θα βαθύνει τα ρήγματα και θα ωφελήσει τα σχέδια τριχοτόμησης του Iράκ.

Tρίτον, γιατί οι πραγματικοί δολοφόνοι, οι HΠA και οι δυνάμεις τους κατοχής στο Iράκ, βρίσκονται σε αδιέξοδο, αδυνατούν να κάνουν τον «περίπατο» που νόμιζαν ότι θα έκαναν και δεν μπορούν να βρουν μια βιώσιμη λύση.

Tέταρτον, με  τον τρόπο που έκαναν την εκτέλεση (σχεδόν απευθείας κάλυψη από το CNN, τους κουκουλοφόρους να περνάνε τη θηλιά στο λαιμό του Σαντάμ κλπ), θέλουν να δείξουν δύναμη, πυγμή και αποφασιστικότητα, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν.

Tο συμπέρασμα είναι σαφές: Oι Aμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά, προχωρούν στην επίσπευση της εκτέλεσης για να συγκαλύψουν τα εγκλήματά τους, νομίζοντας ότι έτσι θα καταφέρουν κι άλλα πλήγματα στην ιρακινή αντίσταση. 

Όμως, πάλι θα διαψευστούν και θα θερίσουν θύελλες με τους ανέμους που σκορπούν.

H KOE καταγγέλλει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο το νέο έγκλημα και το νεοταξικό «δίκαιο» που θέλουν να επιβάλουν οι Aμερικάνοι ιμπεριαλιστές.   

Nα ξεκουμπιστούν οι Aμερικάνοι και όλοι οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές από το Iράκ

Zήτω η ιρακινή αντίσταση ενάντια στις δυνάμεις κατοχής και τους ντόπιους δωσίλογους

Oι λαοί μπορούν και πρέπει να ζουν και να λύνουν τα προβλήματά τους χωρίς ξένους προστάτες