ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

τ.214, 9/3/2007 (σε ένθετο το τ.2 του Μαθητικού Εντύπου Εκτός Ύλης)

Yassou Παιδεία…

Επικίνδυνος για την κοινωνία, στήριγμα μιας μειοψηφίας ο νεοφιλελευθερισμός

Η γενιά του 16 θα ματαιώσει το πλιάτσικο που προωθεί η ΝΔ

Η κυβέρνηση Καραμανλή, σε ρυθμούς και ποιότητες Γιουροβίζιον, συνεχίζει τον εμπρησμό της παιδείας και προχωρά μόνη στην ψήφιση του νόμου-πλαισίου παρά την κατακραυγή και τη ριζική αντίθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Παριστάνει ότι έχει την κοινωνία με το μέρος της, χαρακτηρίζει «μειοψηφία» όποιον αντιστέκεται. Οι δυνάμεις κρούσης του ακραίου αστικού στρατοπέδου είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τα ΜΜΕ, τα ΜΑΤ, οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί της ΔΑΠ και μια θλιβερή μερίδα διανοούμενων. Όσο και αν είναι αληθές ότι πολλές διατάξεις του νόμου είναι προτάσεις και του ΠΑΣΟΚ –πέρα από το ότι αποκαλύπτει την πραγματική συμπόρευση– στις σημερινές συνθήκες το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να ταχθεί ανοιχτά υπέρ της «μεταρρύθμισης». Ακόμα κι αν ο Καραμανλής χρησιμοποιήσει την αναταραχή για εκλογικές σκοπιμότητες, μέσα στους 8 μήνες που διαρκούν οι αγώνες της νεολαίας και των καθηγητών μάθαμε πολλά και άκρως διδακτικά πράγματα. Αυτή η γενιά του άρθρου 16 γράφει την ιστορία της και πρωταγωνιστεί στην πάλη για ένα καλύτερο αύριο. Ο σάπιος κόσμος που εκπροσωπεί η αστική τάξη δεν μπορεί να το καταλάβει και δεν μπορεί να το ερμηνεύσει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να το χτυπά, να το συκοφαντεί και να το βλέπει σαν μια πρόσκαιρη δυσκολία. Από το νεοφιλελεύθερο βλαχομπαρόκ «Yassou Παιδεία» έχουμε φτάσει στο «Γεια χαρά σου αγωνιζόμενη νεολαία». Βαστάτε γερά παιδιά!       

17 Μαρτίου 2003 – 17 Μαρτίου 2007: 4 χρόνια πολέμου

Στις 17 Μάρτη συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ και την επιβολή μιας στυγνής κατοχής. Σε ολόκληρο τον κόσμο προετοιμάζονται εκδηλώσεις και διαδηλώσεις καταγγελίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του και υποστήριξης της ιρακινής Αντίστασης, που συνεχίζει να καταφέρει ισχυρά πλήγματα στην πιο δυνατή στρατιωτική μηχανή του κόσμου.

Πέρασαν 4 χρόνια γενίκευσης του πολέμου, εθισμού στον πόλεμο, προσαρμογής όλων των κοινωνιών στον πόλεμο των ΗΠΑ ενάντια στους λαούς όλου του κόσμου. Η κλιμακούμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού οδηγεί σε μια εξάπλωση της διεθνούς αταξίας, που προκαλεί τεράστια δεινά στους λαούς και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Παράλληλα όμως οδηγεί και στην εξάπλωση της αντίστασης σε ολόκληρο τον κόσμο ενάντια σε αυτόν τον «οδοστρωτήρα σε τρελή πορεία» που είναι  η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Πάρτε μαζικά μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις καταγγελίας του πολέμου και της κατοχής.

Υποστηρίξτε ενεργητικά όλες τις αντιστάσεις και τα κινήματα ενάντια στον πόλεμο.

Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ελλάδα – Να κλείσει άμεσα η Σούδα