ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής: Ακύρωση πλειστηριασμού

τ.257, 12/12/2008

Δεκάδες άνθρωποι ματαίωσαν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στην Καισαριανή στις 3 Δεκεμβρίου, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι οι ενωτικοί και μαζικοί αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα και νίκες.

Μετά από πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής, στην οποία συμμετείχαν κινήσεις πολιτών της περιοχής, μέλη της Επιτροπής "Ακρίβεια-STOP" και πολλοί ανένταχτοι, αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας κατοίκου της Καισαριανής από τη τράπεζα Millenium, για ένα καταναλωτικό δάνεια 5.000 ευρώ εκ των οποίων ήδη έχουν πληρωθεί πάνω από 4.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό τις κινητοποίησης που έγινε στο δημαρχείο, ήταν ο αγωνιστικό παλμός και η αποφασιστικότητα όλων να κλείσουν το δρόμο στη ληστρική και μαφιόζικη τακτική των τραπεζών, οι οποίες για μικροποσά βγάζουν στο σφυρί σπίτια μεροκαματιάρηδων και ανέργων.

Επίσης χαρακτηριστικό του κλίματος της κινητοποίησης, ήταν η αυθόρμητη πορεία που ακολούθησε μετά την ακύρωση του πλειστηριασμού, η οποία με πανό, ντουντούκα και συνθήματα, περνώντας από τους κεντρικούς δρόμους της Καισαριανής κατέληξε στο υποκατάστημα της τράπεζας Millenium, το οποίο και κατέλαβε για αρκετή ώρα.

Ομόφωνη απόφαση των συμμετεχόντων ήταν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με στόχο:

  • Να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού στην Καισαριανή
  • Να μπει φραγμός στην αισχροκέρδεια των τραπεζών
  • Να ανατραπεί η πολιτική της φτώχειας που οδηγεί στη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος