Τη Λαμία απελευθέρωσε ο ΕΛΑΣ!

τ.276, 23/10/2009

Για μια ακόμη χρονιά ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή προκάλεσαν τη συλλογική ιστορική μνήμη και συνείδηση του λαού της Λαμίας και της Φθιώτιδας με την εμμονή τους στο θρησκευτικό χαρακτήρα της επετείου της 18ης Οκτώβρη, ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης μας από τη γερμανική ναζιστική κατοχή.

Στη συνείδηση των δημοτών μας, αλλά και στην επίσημη ιστορία του τόπου, η 18η Οκτώβρη 1944 έχει καταγραφεί ως η μέρα της εκδίωξης από την πόλη μας και των τελευταίων γερμανικών στρατευμάτων κατοχής από τις δυνάμεις του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) και της λαϊκής αντίστασης. Δύο μέρες μετά, στις 20/10/1944, χιλιάδες λαού από τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή επεφύλαξαν θριαμβευτική υποδοχή στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, τον Άρη Βελουχιώτη, ο οποίος εκφώνησε από την πλατεία Ελευθερίας τον περίφημο λόγο του.

Εδώ και χρόνια, κάθε 18η Οκτώβρη, η δημοτική αρχή –συνεχίζοντας την τακτική των προηγούμενων– αντί να τιμήσει έμπρακτα, κι όχι μόνο στα λόγια, τις χιλιάδες αγωνιστών και αγωνιστριών που έχυσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση της πόλης μας, αλλά και τον θρυλικό ηγέτη και γέννημα-θρέμμα της Λαμίας, Άρη, στέκεται αρωγός και υποστηρικτής της προσπάθειας της ηγεσίας της Εκκλησίας να περάσει στη συνείδηση του κόσμου τις δικές της μεταφυσικές αντιλήψεις για την απελευθέρωση, συνδέοντας το ιστορικό αυτό γεγονός με τον εορτασμό του Ευαγγελιστή Λουκά που η “θεία” βοήθειά του ήταν τάχα καταλυτική για την αποχώρηση των Γερμανών ναζί!

Δεν μας εκπλήσσει βέβαια αυτή η εμμονή του δημάρχου στον μονόπλευρο θρησκευτικό εορτασμό. Ο ίδιος εδώ και τέσσερα χρόνια με κάθε ευκαιρία προσπαθεί σκανδαλωδώς να ευνοήσει και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ιερής Μητρόπολης Φθιώτιδας, ακόμη και με την παραχώρηση δημόσιων χώρων ή/και ακινήτων, κάθε φορά εκπληρώνοντας, προφανώς, προεκλογικές δεσμεύσεις.

Δημοτική Κίνηση
“Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία”