ΤΡΑΒΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΜΑΓΓΙΝΑ, ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΑΘΗΝΑ, του Γ.Α.

τ.233, 14/12/2007

Τράβα με τις κάμερες Μαγγίνα – Θα βουλιάξει η Αθήνα! (Σύνθημα που φωνάχτηκε στη μεγάλη πορεία για το ασφαλιστικό)

του Γ.Α.

Το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς παρακολουθούσε και φακέλωνε τους πάντες. Η παραμικρή «ύποπτη» κίνηση έμπαινε στο φάκελο που τηρούσε ευλαβικά η Ασφάλεια για κάθε Έλληνα. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα φακέλου ενός πολίτη που είχε αποκαλύψει το περιοδικό «Αντί» κι έλεγε πάνω-κάτω τα εξής: «Εμφορείται υπό εθνικοφρόνων αισθημάτων και ουδέν το μεμπτόν έχει παρατηρηθεί, πέραν του γεγονότος ότι ο θείος του το 1958 αγόρασε κουπόνι οικονομικής ενισχύσεως της ΕΔΑ»… Στη δεκαετία του ’80 το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να «εκσυγχρονίσει» το σύστημα, επικεντρώνοντας την παρακολούθηση στους αριστερούς κάθε απόχρωσης. Το 1989 αποκαλύφθηκαν από την κυβέρνηση Τζανετάκη (που ήθελε να αποδείξει ότι και το ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε) παραδείγματα φακελώματος επικίνδυνων δραστηριοτήτων όπως… η έκδοση φοιτητικών περιοδικών και οι συνεδριάσεις συνδικαλιστικών οργάνων.

Εν έτει 2007 το ελληνικό κράτος επιστρέφει στη γενικευμένη παρακολούθηση που εφάρμοζε η παλιά καλή δεξιά, με σύγχρονα όμως μέσα. Η νέα διάταξη που επιτρέπει την παρακολούθηση των διαδηλώσεων από τις κάμερες έρχεται να προστεθεί στα ήδη ισχύοντα αντιδημοκρατικά μέτρα. Οι κάμερες χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά επισήμως στην προχτεσινή τεράστια συγκέντρωση για το ασφαλιστικό (όμως για τη σύλληψη δύο εργαζόμενων της ΔΕΗ που σκαρφάλωσαν στις κολόνες και κάλυψαν με σακούλες τους καμεροχαφιέδες χρησιμοποιήθηκαν πιο… παραδοσιακά μέσα – για να αναγκαστούν να τους αφήσουν ελεύθερους μετά την κατακραυγή). Φυσικά το μέτρο δεν στρέφεται εναντίον των «κουκουλοφόρων» αλλά συνολικά κατά του λαϊκού κινήματος. Ο κάθε εργαζόμενος ή νέος που έχει το θράσος να διαδηλώσει πρέπει να ξέρει ότι θεωρείται εξαρχής ύποπτος, ταραξίας. Πρέπει να νιώσει ότι διαδηλώνοντας κάνει κάτι «ακραίο» κι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να παραπεμφθεί στη θεόστραβη «δικαιοσύνη» δια τα περαιτέρω.

Το πρόβλημα αυτού του συστήματος, κύριε Καραμανλή και παπαγαλάκια της εξουσίας, είναι ότι καθίσταται αναποτελεσματικό όταν αναγκάζεται να παρακολουθεί και να φοβάται τους πάντες. Αφήστε που αποκαλύπτει την αποκρουστική γύμνια της ήδη κουρελιασμένης ψευτοδημοκρατίας σας. Τσαλαπατείστε λοιπόν και τα τελευταία υπολείμματα των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών, με την αλαζονεία αυτού που νομίζει ότι η δικτατορία της αστικής τάξης είναι παντοδύναμη κι αιώνια. Οι κάμερες, τα γκλομπ, τα δακρυγόνα, η τρομολαγνεία έχουν όρια στην «αποτελεσματικότητά» τους. Όταν τα ανακαλύψετε θα είναι ήδη αργά.