Φουντώνει η οργή των αδιόριστων εκπαιδευτικών, του Σ.Κ.

τ.279, 04/12/2009

Το Σάββατο 28/11 πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλαδική συγκέντρωση ωρομισθίων-αναπληρωτών. Παρ’ ότι η ωρομισθία σαν θεσμός υπάρχει εδώ και τουλάχιστον οχτώ χρόνια, παραμέναμε στην αφάνεια, παλεύοντας ο καθένας μόνος του. Ωστόσο η δράση μας τους προηγούμενους μήνες, καθώς και τα προκλητικά μέτρα που ανακοίνωσε η κ. Διαμαντοπούλου, είχαν ως αποτέλεσμα την οργάνωση και παρουσία εκατοντάδων ωρομίσθιων και αναπληρωτών τόσο το Σάββατο 28/11, στη συγκέντρωση-πορεία και στη συνέλευση που ακολούθησε, όσο και στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Δευτέρας 30/11.

Η οργή των ωρομίσθιων-αναπληρωτών είναι μεγάλη. Η πολιτική ηγεσία με προκλητικό τρόπο δηλώνει πως υπάρχει υπερπληθώρα εκπαιδευτικού προσωπικού, τη στιγμή που τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους τα κενά στα σχολεία είναι χιλιάδες. Με προκλητικό τρόπο μας απαξιώνει, ζητώντας μας μεταπτυχιακά, διδακτορικά και επιτυχίες στον ΑΣΕΠ, προκειμένου να διοριστούμε εκπαιδευτικοί. Με προκλητικό τρόπο ακυρώνει τους κόπους μας τα τελευταία χρόνια, αφού, παρ’ ότι εργαζόμασταν ως ωρομίσθιοι-αναπληρωτές, έρχονται τώρα να μας πουν ότι δεν είμαστε άξιοι προς διορισμό. Ας μας εξηγήσει η κ. Διαμαντοπούλου πώς γίνεται ένας που είναι άξιος να διδάσκει σαν ωρομίσθιος δεν είναι άξιος να εργαστεί σαν μόνιμος.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα μέτρα που εξήγγειλε η κ. Διαμαντοπούλου. Διεκδικούμε άμεσα μόνιμους μαζικούς διορισμούς στα σχολεία. Να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Δηλώνουμε πως δεν μπαίνουμε και δεν μας αφορά οποιαδήποτε συζήτηση για μεταβατικές ρυθμίσεις και διατάξεις. Καλούμε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ, διδασκαλικούς συλλόγους να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή εργασία και να πάρουν πρωτοβουλίες αγωνιστικού περιεχομένου το επόμενο διάστημα. Κάνουμε σαφές ότι: Δημόσια και δωρεάν παιδεία δεν γίνεται με άνεργο ωρομίσθιο εκπαιδευτικό.

Καλούμε τους χιλιάδες ωρομίσθιους-αναπληρωτές συναδέλφους την επόμενη περίοδο να βαδίσουμε μαζί στο δρόμο του αγώνα. Να μην περάσουν τα μέτρα Διαμαντοπούλου, τα οποία βάζουν ταφόπλακα στη μόνιμη και σταθερή εργασία λόγω της αυστηρής περικοπής διορισμών. Με μαζική παρουσία να εγγραφούμε όλοι στους διδασκαλικούς συλλόγους και στις ΕΛΜΕ. Με μαζική παρουσία να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.

  • Όλοι στους συλλόγους και στις ΕΛΜΕ – Συνελεύσεις ωρομισθίων-αναπληρωτών παντού
  • Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 7/12 και στις 17/12 (με στάση εργασίας ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, και πιθανά απεργία της ΔΟΕ)

Σ.Κ.