Αρχική

Kατηγορίες
 • Φύλλο 606
  on 30 Σεπτεμβρίου 2022 in αρχείο pdf, PDF, Φύλλο 606

  Για να έχετε πρόσβαση σ' αυτό το περιεχόμενο πρέπει να είστε ηλεκτρονικοί συνδρομητές. Εγγραφείτε εδώ Είστε ήδη συνδρομητής; Συνδεθείτε εδώ Το άρθρο Φύλλο 606 δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.

 • Όταν απλώνεται σαν λεκές ο πόλεμος…
  on 30 Σεπτεμβρίου 2022 in editorial, προτεινόμενα, Φύλλο 606

  Ο πόλεμος απλώνεται, εξαπλώνεται, βαθαίνει, γίνεται κύρια τάση για τις ελίτ και τα διάφορα κέντρα. Γίνεται συνειδητή επιλογή σε βάρος λαών, χωρών, εργαζομένων, δικαιωμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια κρίση που βαθαίνει, προκειμένου να καταγραφεί ένας νέος συσχετισμός ανάμεσα σε βασικές δυνάμεις. Η ανάμιξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ολόκληρης της Δυτικής συμμαχίας, στον πόλεμο της Το άρθρο Όταν απλώνεται σαν λεκές ο πόλεμος… δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.

 • Κι έτσι η βασίλισσα «γλύτωσε» τον λιμό που έρχεται… 
  on 29 Σεπτεμβρίου 2022 in πολιτική, Στάθης, Φύλλο 605

  Ανάμεσα στις κατ’ εξακολούθησιν αφόρητες κοινοτοπίες που συνόδευσαν την εξόδιο υπερπαραγωγή της Βασίλισσας Ελισάβετ ήταν κι εκείνο το «τέλος εποχής». Για κανένα τέλος εποχής δεν πρόκειται, αλλά αντιθέτως για την επιστροφή πλήθους αναχρονισμών στη σύγχρονη εποχή. Οι αστικές δημοκρατίες έχουν γίνει πλέον ξενιστές φεουδαρχικών οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων. Είναι λοιπόν λογικό συνεπακόλουθο φεουδαλικές κι άλλες Το άρθρο Κι έτσι η βασίλισσα «γλύτωσε» τον λιμό που έρχεται…  δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.

 • Αναταραχή στο Ιράν
  on 28 Σεπτεμβρίου 2022 in διεθνή, προτεινόμενα, Γυναίκες, Ιράν, Φινάλης Ερρίκος, Φύλλο 605

  Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ιρανική αστυνομική μονάδα που ελέγχει εάν το ντύσιμο των πολιτών συνάδει με τον ενδυματολογικό κώδικα που επιβάλλει η Ισλαμική Δημοκρατία σταμάτησε σε λεωφόρο της Τεχεράνης την 22χρονη Μάχσα Αμίνι, κουρδικής καταγωγής. Αιτία ήταν ότι δεν φορούσε «σωστά» τη μαντήλα της. Η 22χρονη μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της οδού Βεζρά προκειμένου να Το άρθρο Αναταραχή στο Ιράν δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.

 • Ανατροπή στους δρόμους
  on 28 Σεπτεμβρίου 2022 in plebe, Κώστας Γκιώνης, Φύλλο 605

  Του Κώστα Γκιώνη Ο ελληνικός λαός έκλεισε αισίως 12 χρόνια επαναλαμβανόμενων φόβων, καταστροφών, κατατρομοκράτησης. Στη χώρα μας συντελέστηκε ένα πείραμα: κατά πόσο ένας λαός γίνεται να μένει σκυφτός, υποταγμένος και να αποδέχεται σχεδόν αδιαμαρτύρητα τα πιο σκληρά, παράλογα και συνεχόμενα μέτρα που επιβλήθηκαν ποτέ. 10 χρόνια μνημόνια, 2 χρόνια κορωνοϊός και τώρα ενεργειακή κρίση, απέδειξαν Το άρθρο Ανατροπή στους δρόμους δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.