Αρχική

Kατηγορίες
 • Το αμερικανικό φλερτ προς την Τουρκία αλλάζει δεδομένα
  on 20 Ιανουαρίου 2022 in πολιτική, eastmed, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κύπρος, Κώστας Βενιζέλος, Φύλλο 573

  του Κώστα Βενιζέλου Τα γεωπολιτικά παιχνίδια συνδέονται με την εν εξελίξει ανακατανομή ισχύος και προκαλούν εντάσεις μεγατόνων. Από την Ουκρανία, που πολλά διακυβεύονται σε σχέση με τις διεθνείς ισορροπίες μέχρι και την ανατολική Μεσόγειο, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Σε αυτό το υπό διαμόρφωση σκηνικό, είναι προφανές πως οι Αμερικανοί αναφορικά με τη δική μας περιοχή Το άρθρο Το αμερικανικό φλερτ προς την Τουρκία αλλάζει δεδομένα δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.

 • Κύπρος: Μακρά προεκλογική περίοδος εις βάρους του λαού
  on 20 Ιανουαρίου 2022 in πολιτική, Γιώργος Τάττης, Κύπρος, Φύλλο 573

  του Γιώργου Τάττη Η προεκλογική περίοδος για τις προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο του 2023, άρχισε υπερβολικά πρόωρα, πρωτίστως από το κυβερνών κόμμα. Με τις συνέπειες στον δημόσιο διάλογο και την στροφή στα ανούσια πολωτικά δίπολα, να είναι διάχυτες. Η εσωκομματική κρίση στον ΔΗΣΥ αποτελεί γεγονός, με τον κίνδυνο διάσπασης να είναι κάτι παραπάνω από ορατός, Το άρθρο Κύπρος: Μακρά προεκλογική περίοδος εις βάρους του λαού δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.

 • Η «στρατηγική» της υπαγωγής της Ελλάδας σε τουρκικό «σαντζάκι»
  on 20 Ιανουαρίου 2022 in πολιτική, Δημητριάδης Κώστας, Φύλλο 573

  Με πρόσφατο άρθρο του στα Νέα (04/01/22) ο Π. Ιωακειμίδης, σύμβουλος του ΥΠΕΞ και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του FEPS και του ΕΛΙΑΜΕΠ θέτει το ερώτημα: «Αναχαίτιση Τουρκίας: εφικτή ή paradigm shift;» (Σ.τ.Σ.: ή απαιτείται δηλαδή ριζική αλλαγή πολιτικής πλεύσης;) Συνοπτικά με τα λόγια του αρθρογράφου, τα κύρια σημεία της απάντησης που δίνει στο ερώτημα Το άρθρο Η «στρατηγική» της υπαγωγής της Ελλάδας σε τουρκικό «σαντζάκι» δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.

 • Με όχημα την ποίηση: Πατρικ Καβανα (1904-1967)
  on 20 Ιανουαρίου 2022 in με όχημα την ποίηση, Λουκάς Αξελός, Ποίηση, Φύλλο 573

  Στη μνήμη της μητέρας μου Δεν σε σκέφτομαι ξαπλωμένη στο υγρό χώμα Κάποιου νεκροταφείου του Μόναχαν – σε βλέπω Να περπατάς σ’ ένα μονοπάτι ανάμεσα σε λεύκες Πηγαίνοντας προς το σταθμό – ή ευτυχισμένη, Να πηγαίνεις στη δεύτερη Λειτουργία μίας καλοκαιριάτικης Κυριακής, να με συναντάς και να μου λες: «Μη ξεχάσεις να φροντίζεις τα γελάδια Το άρθρο Με όχημα την ποίηση: Πατρικ Καβανα (1904-1967) δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.

 • Ο πληθωρισμός και οι αιτίες του
  on 19 Ιανουαρίου 2022 in οικονομία, πολιτική, Παύλος Δερμενάκης, πληθωρισμός, Φύλλο 573

  Οι καθημερινές, μεγάλες ανατιμήσεις σε είδη πλατιάς, βασικής, λαϊκής κατανάλωσης, έχουν γίνει ο εφιάλτης για κάθε οικογένεια. Αυτή η διαδικασία της αύξησης των τιμών έχει αποδοθεί με τον όρο πληθωρισμός.  Εκτίναξη πληθωρισμού και παρουσίασή του ως «φυσικό φαινόμενο» Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση των τιμών τον Δεκέμβριο 2021 συγκριτικά με Το άρθρο Ο πληθωρισμός και οι αιτίες του δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.