Αρχική

Kατηγορίες
 • Φύλλο 606
  on 30 Σεπτεμβρίου 2022 in αρχείο pdf, PDF, Φύλλο 606

  Για να έχετε πρόσβαση σ' αυτό το περιεχόμενο πρέπει να είστε ηλεκτρονικοί συνδρομητές. Εγγραφείτε εδώ Είστε ήδη συνδρομητής; Συνδεθείτε εδώ Το άρθρο Φύλλο 606 δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.

 • Όταν απλώνεται σαν λεκές ο πόλεμος…
  on 30 Σεπτεμβρίου 2022 in editorial, προτεινόμενα, Φύλλο 606

  Ο πόλεμος απλώνεται, εξαπλώνεται, βαθαίνει, γίνεται κύρια τάση για τις ελίτ και τα διάφορα κέντρα. Γίνεται συνειδητή επιλογή σε βάρος λαών, χωρών, εργαζομένων, δικαιωμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια κρίση που βαθαίνει, προκειμένου να καταγραφεί ένας νέος συσχετισμός ανάμεσα σε βασικές δυνάμεις. Η ανάμιξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ολόκληρης της Δυτικής συμμαχίας, στον πόλεμο της Το άρθρο Όταν απλώνεται σαν λεκές ο πόλεμος… δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.

 • «Ο Λίβανος βυθίζεται»
  on 30 Σεπτεμβρίου 2022 in διεθνή, δρόμος της αριστεράς, Resistance 2022, Resistance Festival, Λίβανος, Ομάρ Νασάμπε, Φύλλο 605

  Ένας από τους ομιλητές στην κεντρική εκδήλωση του φετινού Resistance Festival ήταν ο Δρ Ομάρ Νασάμπε, πανεπιστημιακός, αναλυτής και δημοσιογράφος από τον Λίβανο, χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της γενιάς που ωρίμασε στα χρόνια της νικηφόρας Αντίστασης ενάντια στο Ισραήλ. Καθηγητής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού από το 2001 ως το 2016, τώρα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο ΑΖΜ στην Το άρθρο «Ο Λίβανος βυθίζεται» δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.

 • Αγώνας για την κατάργηση των πυρηνικών
  on 30 Σεπτεμβρίου 2022 in δρόμος της αριστεράς, προτεινόμενα, Resistance 2022, Resistance Festival, πυρηνικά, Φύλλο 605

  Θα πρέπει λοιπόν να το συνηθίσουμε: Η πυρηνική ενέργεια και τα πυρηνικά όπλα αποτελούν μια αναπόφευκτη μοίρα της ανθρωπότητας μέσα στις ενεργειακές και τις στρατιωτικές συρράξεις. Παρά τους κινδύνους, διαπιστωμένους με τραγικό τρόπο εδώ και πολλές δεκαετίες, το νέο γεωπολιτικό πεδίο θα είναι σπαρμένο με πυρηνικούς αντιδραστήρες, πυρηνικές δοκιμές, πυρηνικές κεφαλές που μεταφέρονται σε όλον Το άρθρο Αγώνας για την κατάργηση των πυρηνικών δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.

 • Ο Τούρκος Σουλτάνος και τα Βαλκάνια της καρδιάς του | Μέρος Β΄
  on 30 Σεπτεμβρίου 2022 in διεθνή, Βαλκάνια, Γιώργος Κυριακού, Τουρκία, Φύλλο 605

  του Γιώργου Κυριακού Στο Α΄ μέρος (φύλλο 604), αναφερθήκαμε στην ιστορική επάνοδο της Τουρκίας στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα μετά το τέλος της ψυχροπολεμικής περιόδου. Το Β΄ μέρος αναφέρεται στις αντικρουόμενες τάσεις της χερσονήσου απέναντι στον νεο-οθωμανισμό του Ερντογάν. Το κενό της Δυτικής μετα-δημοκρατίας κατελήφθη από τον τουρκικό μεγαλοκρατισμό. Οι ανησυχίες για τη βαλκανική οδό μεταφοράς όπλων Το άρθρο Ο Τούρκος Σουλτάνος και τα Βαλκάνια της καρδιάς του | Μέρος Β΄ δημοσιεύτηκε Δρόμος της Αριστεράς.