Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις του Ελλ. Κοινωνικού Φόρουμ ενάντια στο G8 στο Ροστόκ

τ.219, 25/5/2007 (σε ένθετο οι σελίδες της αριστεράς με αφιέρωμα στον Α.Γκράμσι)

Σε λίγες μέρες, στις 6-8 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στο Ροστόκ της Γερμανίας, στο θέρετρο του Heiligendamm στη Βαλτική θάλασσα, η σύνοδος των 8 πλουσιότερων κρατών της γης, του λεγόμενου και G8. Όπως κάθε χρόνο, το ιμπεριαλιστικό διευθυντήριο μαζεύεται σε μια σιδερόφραχτη γωνιά του πλανήτη για να συμφωνήσει πώς θα ξεζουμίσει ακόμα περισσότερο τους λαούς και την εργατική τάξη σε παγκόσμια κλίμακα και πώς θα μοιράσει τη λεία που έχει ή θα αποκομίσει. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο θα βρεθούν γύρω από την κόκκινη ζώνη του Heiligendamm, που έχει περιφραχτεί περιφερειακά με συρματοπλέγματα μήκους 12,5 χιλιομέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Ο «λαός του Σιάτλ» θα βρίσκεται σε ένα ακόμα αγωνιστικό ραντεβού για να κάνει πράξη ακόμα μια φορά ένα σύνθημα που έρχεται από τα παλιά, το «Περικυκλώστε τους περικυκλωτές σας». Η αντίσταση ενάντια στους G8 θα ξεκινήσει με μια μεγάλη ενωτική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στο Ροστόκ στις 2 Ιουνίου, θα συνεχίσει με πολύμορφες δράσεις, μπλόκα και την πραγματοποίηση αντισυνόδου, και θα καταλήξει με μια πορεία προς την κόκκινη ζώνη, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου.

Η προληπτική καταστολή έχει ήδη ξεκινήσει από την πλευρά του γερμανικού κράτους, που πραγματοποίησε σειρά επιδρομών σε χώρους του κινήματος σε διάφορες γερμανικές πόλεις, συλλαμβάνοντας πάνω από 600 άτομα με το πρόσχημα ότι σχηματίζουν τρομοκρατικές ομάδες. Στηνσυνέχεια η γερμανική αστυνομία απαγόρευσε οποιαδήποτε δράση στο Ροστόκ και γύρω από την κόκκινη ζώνη σε απόσταση 200 μέτρων, από τις 2/6 μέχρι και τις 8/6. Παρ’ όλα αυτά οι προγραμματισμένες δράσεις, τα μπλόκα και η πορεία στις 7/6 θα διεξαχθούν κανονικά, όπως δηλώνουν οι οργανωτές.

Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, πάντα πιστό στα αγωνιστικά ραντεβού του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος, οργανώνει αποστολή με πούλμαν στο Ροστόκ, όπου θα πραγματοποιηθούν οι διαδηλώσεις και τα μπλόκα ενάντια στη σύνοδο των G8. Το πρόγραμμα της αποστολής είναι: Τετάρτη 30 Μαΐου, 13:00: Αναχώρηση από την Αθήνα (Πεδίο του Άρεως, άγαλμα Αθηνάς). Στη συνέχεια παίρνουμε το πλοίο Πάτρα-Ανκόνα και από την Ανκόνα θα διανύσουμε οδικώς τα 1.800 χιλιόμετρα μέχρι το Ροστόκ. Υπολογίζεται ότι θα φτάσουμε στο Ροστόκ την Παρασκευή 1/6 νωρίς το απόγευμα. Σάββατο 2 Ιουνίου: Συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στους G8. Κυριακή και Δευτέρα 3 και 4 Ιουνίου: Δράσεις ενάντια στο μιλιταρισμό και την Ευρώπη-φρούριο. Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 5-7 Ιουνίου: Συμμετοχή στην Αντισύνοδο και τα μπλόκα στους αυτοκινητόδρομους που οδηγούν στη Σύνοδο.

Παρασκευή 8 Ιουνίου, 09:00: Αναχώρηση από το Ροστόκ. Άφιξη στη Βενετία το πρωί του Σαββάτου και αναχώρηση για Πάτρα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Θα είμαστε στην Αθήνα αργά το βράδυ της Κυριακής 10 Ιουνίου.

Η αποστολή του Φόρουμ θα μείνει στα κάμπινγκ που οργανώνονται στο Ροστόκ (το κόστος εκεί είναι 5 ευρώ).

Το κόστος για τη συμμετοχή στην αποστολή του Φόρουμ είναι 190 ευρώ. Επειδή τα εισιτήρια των πλοίων είναι περιορισμένα, οι ενδιαφερόμενοι-ες πρέπει να καταβάλουν το αντίτιμο της συμμετοχής τους το συντομότερο δυνατό. Κρατήσεις δεν μπορούν να γίνουν, γι’ αυτό ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσετε θέση είναι η γρήγορη καταβολή των ναύλων.

Για δηλώσεις συμμετοχής: 210 5288022, 6944 740587, 6972 245791, 6932 576886.