Μνημείο ιμπεριαλιστικού κυνισμού από τον Ομπάμα: “Θα τελειώσω τη δουλειά στο Αφγανιστάν”, του Γ.Τ.

τ.279, 04/12/2009

Στο Ιράκ οι ΗΠΑ μακέλεψαν έναν ολόκληρο λαό, προκαλώντας με την επέμβασή τους πάνω από ένα εκατομμύριο υπερβάλλοντες θανάτους σε έξι χρόνια και πάνω από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες. Εισέβαλαν στο Ιράκ επειδή τάχα ο Σαντάμ διατηρούσε όπλα μαζικής καταστροφής που απειλούσαν την ανθρωπότητα. Μα, παρότι οι ίδιες οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν τελικά πως δεν υπήρχαν τέτοια όπλα, αυτό δεν τις απέτρεψε να συνεχίσουν το μακελειό, να ανατρέψουν την εκεί κυβέρνηση, να εκτελέσουν παραδειγματικά με λυντσαριστικό απαγχονισμό τον Σαντάμ, να διατηρήσουν την κατοχή μέχρι σήμερα, να διαλύσουν κράτος και οικονομία και να εγκαταστήσουν τις δικές τους εταιρίες. Και τώρα…

Ο “δημοκρατικός” κυνισμός Ομπάμα που δήλωνε προ ημερών πως “πρόθεσή μου είναι να τελειώσω τη δουλειά” δεν έχει πολλά να ζηλέψει αυτόν του ρεπουμπλικάνου προκατόχου του. Η επέμβαση στο Αφγανιστάν ξεκίνησε δύο χρόνια πριν την επέμβαση στο Ιράκ. Η επέμβαση εκεί έγινε για να διαλυθεί η Αλ Κάιντα και να συλληφθούν οι υπεύθυνοι του μακελειού των Δίδυμων Πύργων, όπου είχαν σκοτωθεί περίπου τρεις χιλιάδες άνθρωποι. Η Αλ Κάιντα εντός του Αφγανιστάν ουσιαστικά διαλύθηκε και όλοι ομολογούν ότι οι όποιες δυνάμεις της απέμειναν βρίσκονται τώρα περισσότερο στο πακιστανικό παρά στο αφγανικό έδαφος. Όπως βέβαια ήταν επόμενο από την εγκληματική πολιτική των στρατών κατοχής, οι Ταλιμπάν, που είχαν την εξουσία στο Αφγανιστάν πριν την εισβολή, ξαναδυνάμωσαν. Έτσι τώρα οι ΗΠΑ δικαιολογούν τη συνέχιση της κατοχής με το πρόσχημα της αποτροπής να ξαναπάρουν την εξουσία οι “τρομοκράτες” Ταλιμπάν.

Συμπληρώνονται ήδη οκτώ χρόνια κατοχής. Σε αυτά τα οκτώ χρόνια πάνω από δύο εκατομμύρια είναι οι υπερβάλλοντες θάνατοι και πάνω από τέσσερα εκατομμύρια οι επιπλέον πρόσφυγες σε έναν πληθυσμό που αιμορραγούσε ήδη από τη σοβιετική επέμβαση και τον εμφύλιο που ακολούθησε. Σαν να μην φτάνει αυτό το διαρκές έγκλημα, τα αδιέξοδα που σωρεύει η εγκληματική αμερικανική πολιτική στο Αφγανιστάν αναγκάζουν τώρα την υπερδύναμη να επαναλάβει με ακρίβεια το λάθος που οδήγησε και στον όλεθρο του Βιετνάμ: μπροστά στα αδιέξοδα η κλιμάκωση και η εμμονή στους ίδιους στόχους και μέσα για την επίτευξή τους μεγαλώνει, στόχοι όμως και μέσα που μεσοπρόθεσμα γιγαντώνουν τα ίδια αυτά αδιέξοδα αντί να “λύνουν” με όποιο τρόπο το πρόβλημα. Η αποστροφή Ομπάμα με την τυπική αμερικανική “μαγκιά” πως “πρόθεσή μου είναι να τελειώσω τη δουλειά” σημαίνει απλά πως το διαρκές έγκλημα του Αφγανιστάν όχι μόνο θα διαρκέσει κι άλλο αντί να “τελειώσει” όπως αυταπατάται ο Ομπάμα αλλά και θα μεγαλώσει, θα γίνει ακόμη πιο τερατώδες. Θα εμπλέξει περισσότερο τους αμάχους του Αφγανιστάν, θα εμπλέξει περισσότερο το Πακιστάν και θα εντείνει το δικό του εμφύλιο πόλεμο υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Μόνο στην επαρχία Χελμάντ θα προστεθούν τις επόμενες μέρες άλλοι εννιά χιλιάδες αμερικανοί πεζοναύτες ενώ συνολικά το επόμενο διάστημα οι 68 χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 50%.

Γ.Τ.