Επιτροπή “Ακρίβεια-Stop” Θεσσαλονίκης: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω… του Α.Χ.

τ.279, 04/12/2009

Την Τετάρτη 27/11 πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση της Επιτροπής “Ακρίβεια-Stop Θεσσαλονίκης”, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου, της ακρίβειας συνολικότερα, και τα πεδία δράσης για την επόμενη περίοδο.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, παρόλο που η Ε.Π.Α., λόγω της πίεσης της επιτροπής, μείωσε φέτος την κοστολόγηση στα ίδια επίπεδα με τις υπόλοιπες περιοχές, κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι όχι μόνο δεν επέστρεψε τα κλεμμένα άλλα εκβίασε όσους είχαν διαμαρτυρηθεί για τις παράνομες χρεώσεις.

Αυτά που αποφασίσαμε είναι:

α) δημιουργία καταναλωτικού συλλόγου σε συντονισμό με τις υπόλοιπες επιτροπές που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα, β) συνέντευξη Τύπου και συνάντηση με το γενικό γραμματέα Βορείου Ελλάδος για τη γνωστοποίηση της τακτικής της Ε.Π.Α., γ) προγραμματισμός δράσεων ενάντια στη ληστρική πολιτική των τραπεζών και των εργολάβων διοδίων.

Σε ό,τι αφορά τον εξοργιστικό πολλαπλασιασμό των διοδίων τον τελευταίο χρόνο, έχουμε ξεκινήσει κινήσεις συντονισμού με επιτροπές κατοίκων που αντιστέκονται, με στόχο να πραγματοποιηθεί ένας πρώτος μαζικός αποκλεισμός λειτουργίας όλων των σταθμών την Τρίτη 15/12, που ορίστηκε από την ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε. ως η πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου σταθμού της στο Αιγίνιο Πιερίας.

Να σημειωθεί ότι τα διόδια στο Αιγίνιο απέχουν μόλις 12 χλμ. από τα διόδια των Μαλγάρων!

Α.Χ.