Ζήτω το Επαναστατικό “Αντάρτικο” Πνεύμα, Κόκκινοι Φρουροί του Πανεπιστημίου του Τσινγκχουά

14. ΜΑΗΣ '68, τ.242, 30/4/2008

Μέση Σχολή του Πανεπιστημίου του Τσινγκχουά – 27 Ιουλίου 1966

Όλοι οι αντιδραστικοί της σημερινής εποχής και της αρχαιότητας στην Κίνα και στις άλλες χώρες λένε: "Η εκμετάλλευση είναι δικαιολογημένη, η επίθεση είναι δικαιολογημένη, η καταπίεση είναι δικαιολογημένη, αλλά αυτό που είναι αδικαιολόγητο είναι όταν το προλεταριάτο ξεσηκώνεται". Ο Πρόεδρος Μάο, ο αγαπημένος και σεβαστός μας ηγέτης και ο επαναστατικός δάσκαλος, είναι που έχει στήσει σωστά στα πόδια της αυτή την ανάποδη θεωρία. Ο Πρόεδρος Μάο είπε: "Σε τελευταία ανάλυση, όλες οι αλήθειες του Μαρξισμού μπορούν να συνοψιστούν σε μία πρόταση: Είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι". Η παρούσα Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση είναι μια μεγάλη προλεταριακή εξέγερση. Θα πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη εξέγερση ενάντια σ’ όποιον είναι ρεβιζιονιστής και αντιστέκεται στη σκέψη του Μάο Τσε Τουνγκ.

Εμείς, οι απεριόριστα πιστοί Κόκκινοι Φρουροί του Μάο Τσε Τουνγκ, είμαστε απέραντα αφοσιωμένοι στον Πρόεδρο Μάο. Θα εφαρμόσουμε αποφασιστικά, ανδρεία και πιστά την ανώτατη καθοδηγητική εντολή για τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση – την ανώτατη καθοδηγητική εντολή του Προέδρου Μάο για την εξέγερση.

Η στάση τους απέναντι στις επαναστατικές πράξεις της εξέγερσης είναι εκείνο που επιτρέπει να ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους που είναι πιστοί στις ανώτατες καθοδηγητικές εντολές από εκείνους που είναι εναντίον τους, τους επαναστάτες από τους αντεπαναστάτες.

Είσαι επαναστάτης; Τότε αναπόφευκτα πρέπει να καλωσορίζεις, να υποστηρίζεις και να παίρνεις μέρος στην επαναστατική εξέγερση και να επαναστατείς μέχρι το τέλος.

Είσαι αντεπαναστάτης; Τότε από το ταξικό ένστικτο αναπόφευκτα θα κακολογήσεις, θα αντιταχθείς, θα αντισταθείς και θα καταπιέσεις τις εξεγέρσεις.

Η επαναστατική προλεταριακή αριστερά ζει με την επαναστατική εξέγερση! Οι αστοί ρεβιζιονιστές κάνουν κάθε μέρα εξεγέρσεις εναντίον μας. Αν δεν εξεγείρεσαι εναντίον τους θα εξεγερθούν αυτοί εναντίον σου. Το να κάθεσαι πάνω στο φράχτη και να είσαι εκλεκτικός δεν είναι σωστό! Πρέπει να διεξάγουμε μια μεγάλη επαναστατική εξέγερση ενάντια στην αμαρτωλή συμμορία, στον παλιό κόσμο, στις παλιές ιδέες, στην παλιά κουλτούρα, στα παλιά έθιμα και στις παλιές συνήθειες. Και στο καθετί που αντιστέκεται στη σκέψη του Μάο Τσε Τουνγκ!

Αυτοί οι κύριοι που τρέμουν από φόβο, κατσουφιάζουν, βρίζουν ή γίνονται υστερικοί όταν ακούν για επαναστατική εξέγερση, ή είναι αντεπαναστάτες ή είναι χοντροκέφαλοι ηλίθιοι. Αυτοί οι παλιάνθρωποι επιτρέπουν μόνο στους εαυτούς τους την εξέγερση εναντίον του προλεταριάτου, αλλά απαγορεύουν σε μας, το προλεταριάτο, την εξέγερση εναντίον τους. Σα να λέμε "οι αξιωματούχοι επιτρέπεται να καίνε σπίτια, αλλά οι άνθρωποι του λαού απαγορεύεται να ανάψουν τη λάμπα τους". Αυτό είναι παράλογο και παλικαρισμός εναντίον του λαού!

Η εξέγερση είναι παράδοση για μας τους προλετάριους επαναστάτες, παράδοση που οι Κόκκινοι Φρουροί πρέπει να συνεχίσουν και να αναπτύξουν. Εξεγερθήκαμε στο παρελθόν, εξεγειρόμαστε τώρα και θα εξεγερθούμε και στο μέλλον! Θα κάνουμε εξεγέρσεις όσο υπάρχουν τάξεις και ταξική πάλη! Θα κάνουμε εξεγέρσεις όσο υπάρχουν αντιθέσεις! Το επαναστατικό αντάρτικο πνεύμα χρειάζεται για εκατό χρόνια, χίλια χρόνια και εκατό εκατομμύρια χρόνια ακόμα!

Η παρούσα Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση είναι μια μεγάλη θύελλα γεμάτη από το επαναστατικό αντάρτικο πνεύμα του προλεταριάτου. Οι αγωνιστές Κόκκινοι Φρουροί και όλοι οι επαναστάτες σύντροφοι ας ριχτούμε μέσα σ’ αυτή τη μεγάλη θύελλα σαν θαρραλέοι γλάροι!

Οι αγωνιστές Κόκκινοι Φρουροί, τώρα που έχουμε αρχίσει την εξέγερση, ας τη φτάσουμε μέχρι το τέλος! Εμπρός, ας φυσήξει ακόμα πιο άγρια η επαναστατική καταιγίδα!

Ζήτω, ζήτω το επαναστατικό "αντάρτικο" πνεύμα του προλεταριάτου!