Οι πρόσφατες ανατιμήσεις σε τρόφιμα και καύσιμα θα επιδράσουν άμεσα το πασχαλινό τραπέζι και την πασχαλινή "απόδραση" των εργαζομένων. Το αρνί αυξήθηκε κατά 10% από πέρσι και είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 11 ευρώ το κιλό τις μέρες της μεγάλης βδομάδας. Η ντομάτα μέσα σε μια βδομάδα αυξήθηκε κατά 65% και τώρα την αγοράζουμε στα μανάβικα πάνω από 2 ευρώ. Τέλος η αμόλυβδη πλησιάζει τα 1.3 ευρώ το λίτρο. Η λαϊκή οικογένεια για να μπορέσει στοιχειωδώς να γιορτάσει το φετινό Πάσχα θα πρέπει να βάλει πολύ βαθύτερα το χέρι στην τσέπη από οποιαδήποτε άλλη φορά. Και στο πίσω μέρος το μυαλού όλων θα είναι στην επιστροφή και θα είναι πως θα γίνει κατορθωτό να βγει ο μήνας αλλά και πως θα μαζευτούν λίγα λεφτά για τις καλοκαιρινές διακοπές, πράγμα που φαντάζει ακατόρθωτο με τα σημερινά δεδομένα. Δεν θα είναι λίγοι που και αυτό το Πάσχα θα καταφύγουν στον τραπεζικό δανεισμό για να έχουν στοιχειωδώς αξιοπρεπείς διακοπές, μεγαλώνοντας με αυτό τον τρόπο τα χρέη που πιθανόν ήδη να έχουν. Άλλοι θα σφίξουν ακόμα περισσότερο το ζωνάρι για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι. Και ενώ οι διακοπές θα έπρεπε να είναι μια χαλάρωσης από τα καθημερινά προβλήματα έχουν γίνει και αυτές ένα πρόβλημα της ζωής.
Αν προσθέσουμε τις τσουχτερές αυξήσεις στα διόδια παίρνουμε μια πικρή γεύση από την πολιτική της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου. Λέγεται πως μόνο με την αύξηση στα διόδια παίρνεται πίσω όλη η αύξηση (της ντροπής) που δόθηκε με την δίχρονη συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ.
Έτσι η λαϊκή οικογένεια είναι αναγκασμένη να περάσει ένα Πάσχα-γολγοθά ενώ από τη άλλη όσοι διαχειρίζονται το μέλλον της θα καλοπεράσουν σε διάφορους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σχεδιάζοντας πως θα την ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο.