Βοσινάκης: Οι εργαζόμενοι θα νικήσουν, του Γ.Σ.

τ.248, 25/07/2008 (σε ένθετο οι σελίδες της Αριστεράς με αφιέρωμα στη σύγχρονη Κίνα και την παγκόσμια κρίση)

Στις 11/07/08 πραγατοποιήθηκε τριμερή συνάντηση, μεταξύ της υφυπουργού απασχόλησης κας Καλαντζάκου, της εταιρείας ELBISCO και του σωματείου των εργαζομένων, με θέμα την μεταφορά της μονάδας Βοσινάκη από το Δρέπανο στο Πικέρμη Αττικής. Στην συγκεκριμένη συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης υπήρξε οργανωμένη παρουσία δεκάδων εργατών του εργοστασίου της Πάτρας, συνδικαλιστών και πολιτικών φορέων της Αχαίας.

Η εταιρία από την μεριά της, αδιάλακτη στη θέση της και μάλιστα πολύ βιαστική, για την μεταφορά του εργοστασίου στο Πικέρμη.

Από την μεριά του σωματείου των εργαζομένων έμπαινε η παραμονή του εργοστασίου και αν αυτό δεν είναι δυνατό, η εργασιακή κάλυψη των εργαζομένων. Βασική προυπόθεση για την συνέχηση των συζητήσεων με την εργοδοσία, ήταν η επαναπρόσληψη των τριών απολυμένων.

Φάνηκε ότι αποφάσεις μεγαλοεταιριών όσο και τελεσίδικες και αν φαίνονται μπορούν να αλλάξουν με την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής τους αντιπροσώπευσης.

Αποφασίστηκε η επαναπρόσληψη των τριών εργαζομένων και η κάλυψή τους οικονομικά για τις ημέρες που δεν εργάζονταν έτσι ώστε να ξεκινήσει και η διαβούλευση με την εταιρία για το επόμενο 20ήμερο.

Μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρείς συναντήσεις με αντιπροσώπους της εταιρίας.

Ο τετράμηνος αγώνας των εργατών του Βοσινάκη δεν έχει λήξει ακόμα. Η συζήτηση γύρω απο την εξασφάλιση θέσεων εργασίας και τους όρους που βάζει η επιχείρηση συνεχίζει να είναι η βάση για κινητοποιήσεις και για οργανωμένη πολιτική πίεση σε κυβέρνηση και φορείς ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία ομαλά και αθόρυβα οι 65 εργαζόμενοι.

Γ.Σ.