Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από τον αγώνα για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνέλευση της Ένωσης Εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απρίλη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρεμβάσεις, στην αρχή της συνέλευσης, από εργασιακούς και συνδικαλιστικούς χώρους. Πολλοί από αυτούς είναι σε κινητικότητα με βάση τις εξελίξεις στους χώρους εργασίας, όπως για παράδειγμα το σωματείο του ΚΕΘΕΑ που αποφάσισε απεργία για την επιχειρησιακή σύμβαση, οι κούριερ που πρόσφατα πέτυχαν την ανάκληση της απόλυσης ενός συναδέλφου τους, το νεοσύστατο σωματείο των ασφαλιστικών υπαλλήλων της πρώην Ωμέγα που βρίσκεται αντιμέτωπο με τις απολύσεις που προωθεί η νέα διοίκηση κ.ά. Το γενικό συμπέρασμα από τις εξελίξεις σε συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους, όσο και γενικά από τις κινητοποιήσεις ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, είναι ότι υπάρχει ανάγκη και διάθεση να κινητοποιηθεί ο κόσμος, ότι οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων – και ειδικά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έδωσε ένα πισώπλατο χτύπημα στους εργαζομένους με την υπογραφή της χειρότερης Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης των τελευταίων χρόνων. Με βάση τα παραπάνω ήταν κοινή η εκτίμηση ότι είναι ανάγκη να δυναμώσει η Ένωση Εργαζομένων και οι ομάδες της για να μπορέσει να παρέμβει πιο αποτελεσματικά στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των εργαζομένων. Μερικές από τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξε η συνέλευση είναι οι παρακάτω:
"Συνεχίζουμε τη δράση μας με αιχμές την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, την καταγγελία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για την υπογραφή της σύμβασης της ντροπής, την υποστήριξη κάθε κινητοποίησης και αγώνα το επόμενο διάστημα.
Απευθύνουμε κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα ενάντια στο νόμο. Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη σωματείων, παρατάξεων, συνδικαλιστών και άλλων συναδέλφων από εργασιακούς χώρους για εκτίμηση και συνέχιση του αγώνα. Παρακολουθούμε κάθε άλλη παρόμοια προσπάθεια.
Αποφασίζουμε τη διεύρυνση της πρωτοβουλίας που συντονίζεται από το www.dikaioma.gr. Να εξελιχθεί σε μια ευρύτερη προσπάθεια για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων εργαζομένων.
Κινούμαστε με ορόσημο την Πρωτομαγιά, προβάλλοντας την ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα στους χώρους των εργαζομένων, να υπάρξει ένα αγωνιστικό κινηματικό ρεύμα, να εκφραστούν οι νέοι εργαζόμενοι. Να δουλέψουμε για μια αγωνιστική Πρωτομαγιά στην οποία να αναδειχθεί η απαίτηση για την οργάνωση των εργαζομένων και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους…"