Εν τάχει & αραδιαστά

τ.270, 03/07/2009 (σε ένθετο οι σελίδες της Αριστεράς με αφιέρωμα στις διεργασίες στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ)

Έχεις κάνα καλό CD-DVD;

Η πλήξη είναι μεγάλη. Κάθε τόσο όμως κυκλοφορεί η απειλή ότι θα βγει ένα CD-DVD, και η αδρεναλίνη ανεβαίνει κατακόρυφα. Με τα CD-DVD δεν πλήττεις βρε αδερφέ. Παίξ’το Χριστοφοράκο αυτό που έχεις γράψει, να δούμε ποιοι και πόσα πήραν. Πρόσφερε κι εσύ κάτι στον τόπο, κι ας δικαστείς σε ξένο έδαφος.

 

Να μια καλή πρόταση

Ο Μιχαλολιάκος έκανε μια σοφή πρόταση για τον Χριστοφοράκο, αλλά έπεσαν όλοι πάνω του και του είπαν: «Βασίλη κόψε τις μ…». Ποια ήταν η πρόταση; Διαβάστε τη: «Επειδή, κατά την άποψή μου, δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα, αντί να αναπαράγεται η φημολογία, να πούμε ως πολιτικό σύστημα -και είναι μεγάλη η ευθύνη που έχουν και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου, που είναι και φορείς μεγάλων ονομάτων- ότι είναι ευκαιρία μέσα στην κρίση να δώσουν στον κ. Χριστοφοράκο τη δυνατότητα να δώσει τα ονόματα, και μέσα από μια διαδικασία νομοθέτησης να απαλλαγεί ο ίδιος από ποινικές ευθύνες».

 

Τσουκάτος το θύμα

Ο «στρατηγός» Τσουκάτος έφερνε συχνά λεφτά στο ΠΑΣΟΚ, λένε οι ταμίες. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση της Ζίμενς, ο ίδιος είπε ότι μετέφερε στο ΠΑΣΟΚ ένα εκατομμυριάκι μάρκα (δεν υπήρχε ακόμα το ευλογημένο ευρώ). Το σημερινό ΠΑΣΟΚ έψαξε τα κιτάπια του και αποφάνθηκε ότι τέτοια λεφτά δεν πήρε, και νίπτει τας καθαράς χείρας του. Στην πυρά ο σημιτικός «στρατηγός». Όμως οι ταμίες επιμένουν: «Έφερνε συχνά λεφτά ο Τσουκάτος». Μήπως έχει κι αυτός κανένα CD-DVD, να μας πληροφορήσει καλύτερα; Γιατί δεν λέει και για άλλες χρηματοαποστολές;

 

 

Ο πολύς Πάγκαλος που λέει και αλήθειες

Ο Πάγκαλος ομολόγησε ότι δεν τα βγάζει πέρα μόνος του για να εκλεγεί βουλευτής. Τον βοηθούν οι φίλοι του, οι πολιτικοί του φίλοι, και θεωρεί ότι κανείς χωρίς έξωθεν βοήθεια δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και να εκλεγεί, εκτός αν διαθέτει περιουσία ατομική. «Όταν με βοηθούν, δεν τους ζητάω φορολογική δήλωση». Ναι, κάπως έτσι το είπε ο βραδυκίνητος Πάγκαλος. Το κόμμα του δήλωσε πως δεν σχολιάζει τις δηλώσεις του. Μάλλον συμφωνούν όλοι με την ερμηνεία Πάγκαλου…

 

Καλές ειδήσεις

Μάθαμε τις μέρες του φεστιβάλ ότι ο ισραηλινός στρατός επέδραμε σε ένα χωριό στα Κατεχόμενα, αλλά έφυγε με περισσότερους τραυματίες από ό,τι οι κάτοικοι του χωριού. Ρωτήσαμε πώς μπόρεσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Η περιγραφή ήταν η ακόλουθη: Οι κάτοικοι απέκλεισαν με τα αυτοκίνητά τους τον κεντρικό δρόμο. Όταν μπήκε ο στρατός και «κόλλησε» στο οδόφραγμα, τα υπόλοιπα αυτοκίνητα των κατοίκων απέκλεισαν από πίσω τα οχήματα του στρατού. Ύστερα, από τις στέγες των σπιτιών και τους γύρω λόφους άρχισε να πέφτει βροχή από πέτρες και μολότοφ. Το νέο διαδόθηκε πλατιά και έκανε μεγάλη εντύπωση. Πράγματι, όλοι μαζί μπορούμε!

 

Υπάρχουν κι αυτοί που κάνουν αυτοκριτική…

Ο πρόεδρος (πρόεδρος κι αυτός) του ΣΕΒ Δασκαλόπουλος έκανε αυτοκριτική:

«Και εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε άμοιροι των ευθυνών μας για την κατάσταση αυτή. Σε μια κρατικοδίαιτη οικονομία υπήρξαν και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Σε μια κομματοκρατούμενη κοινωνία υπήρξαν και επιχειρηματίες που δημιουργήθηκαν κομματικώ δικαίω».

Τόνισε, δε, ότι «υπήρξαν ανάμεσά μας κοινωνικά ανάλγητοι επιχειρηματίες, που προσπορίστηκαν δάνεια, επιδόθηκαν σε φοροδιαφυγή και συνεισέφεραν στη γιγάντωση της διαφθοράς και στη δημιουργία της σημερινής κρίσης».

Αλλά, τότε, γιατί δεν τους πιάνετε όλους; Μα, αυτό που ενδιαφέρει τον Δασκαλόπουλο είναι η πλήρης απελευθέρωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία «προηγήθηκε της πολιτικής στον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό, απογαλακτιζόμενη σε μεγάλο βαθμό από την κρατική πατρωνία». Λευτεριά στην ιδιωτική πρωτοβουλία! Λευτεριά στην πλήρη ασυδοσία! Ζήτω το κεφάλαιο! Ζήτω εγώ!

 

Διπλά βιβλία στο ΠΑΣΟΚ

Το ομολόγησε ο Θ. Τσουκάτος, προσπαθώντας να πείσει ότι κατέθεσε στα κομματικά ταμεία τις μίζες από τη SIEMENS. Λέγοντας μάλιστα ότι όλοι ξέρουν πως εισφορές πάνω από 15.000 ευρώ είναι παράνομες, και γι’ αυτό γράφονται σε ξεχωριστά βιβλία. Το ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ. Αυτό θα πει δικομματικό θράσος!