Το Λαϊκό Μέτωπο (PFLP) στην Ελλάδα, του Ε.Φ.

τ.264, 03/04/2009 (σε ένθετο οι σελίδες της Αριστεράς με αφιέρωμα στη 2η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ)

Ο σ. Nάσερ Kαφάρνεχ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών με δυνάμεις της ελληνικής Aριστεράς. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχαν και οι βουλευτές Λ. Αμανατίδου και Τ. Κουράκης. Στην Αθήνα συναντήθηκε με τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, και εξέθεσε την κατάσταση στα κατεχόμενα ζητώντας την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στις καμπάνιες για τη διαγραφή του PFLP από την ευρωπαϊκή λίστα των «τρομοκρατικών» οργανώσεων και για την απελευθέρωση του γενικού γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου, Αχμάντ Σααντάτ, και όλων των Παλαιστίνιων που είναι φυλακισμένοι στα κάτεργα του Ισραήλ.

Επίσης επισκέφτηκε τη Βουλή, όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διαβεβαίωσε τον σ. Νάσερ για την υποστήριξή της προς τους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού και εξέφρασε την πρόθεση να απευθυνθεί πρόσκληση προς αντιπροσωπεία του Λαϊκού Μετώπου για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Σε διμερή συνάντηση με την ΚΟΕ, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο σ. Νάσερ ευχαρίστησε για την έμπρακτη αλληλεγγύη και την υποστήριξη της ΚΟΕ προς το PFLP και γενικότερα την Παλαιστινιακή Αντίσταση. Ανταλλάχτηκαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και στην Ελλάδα, και συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω σύσφιξη των συντροφικών δεσμών και της αλληλεγγύης.

Σε όλες τις επαφές του ο σ. Νάσερ μίλησε για τις προσπάθειες του PFLP ώστε να επιτευχθεί η εθνική ενότητα και να δυναμώσει η Αντίσταση, καθώς και για το διάλογο μεταξύ όλων των αριστερών οργανώσεων προκειμένου να υπάρξει κοινή υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. Επανέλαβε επίσης την πάγια θέση του PFLP για την επιστροφή των προσφύγων και τη δημιουργία κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, στην πορεία προς την πλήρη απελευθέρωση όλης της Παλαιστίνης. Τόνισε την πεποίθηση του Λαϊκού Μετώπου, που πλέον αρχίζει να αποκτά έδαφος ακόμα και σε Ισραηλινούς, ότι η μοναδική βιώσιμη λύση βρίσκεται στην προοπτική δημιουργίας ενός ενιαίου λαϊκού δημοκρατικού κράτους για όλους τους κατοίκους της Παλαιστίνης, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις.

Ε.Φ.