Μαύρη επέτειος για την Παλαιστίνη με αγώνες ενάντια στον Μπους, του Ερρίκου Φινάλη

τ.243, 16/05/2008

Συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη Νάκμπα, την Καταστροφή του 1948, οπότε οι σιωνιστές έπνιξαν στο αίμα την Παλαιστίνη και μετέτρεψαν το λαό της σε πρόσφυγα. Χιλιάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό και τις δυνάμεις της Αντίστασης οργανώνονται αυτές τις μέρες στην Παλαιστίνη και σε όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα). Αυτή την επέτειο διάλεξε ο υπ’ αριθμόν 1 παγκόσμιος τρομοκράτης, ο Μπους, για να επισκεφθεί την περιοχή! Πηγές του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) δήλωσαν την περασμένη Κυριακή 11 Μάη, ότι θα κινητοποιήσουν όλες τις δυνάμεις για να τιμήσουν τη Νάκμπα και να αποδοκιμάσουν την επίσκεψη του εγκληματία πολέμου Τζορτζ Μπους στην περιοχή, που "έρχεται να παράσχει πλήρη υποστήριξη στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και να ακυρώσει τα παλαιστινιακά εθνικά νόμιμα δικαιώματα". Η δήλωση συνεχίζει επισημαίνοντας:

"Το PFLP θεωρεί την επίσκεψη Μπους προσπάθεια περαιτέρω αποσταθεροποίησης της περιοχής, έντασης του πολέμου ενάντια στην Αντίσταση στην Παλαιστίνη, το Ιράκ και το Λίβανο, και δημιουργίας ενός μπλοκ για την υποστήριξη του πολέμου ενάντια στο Ιράν. Παρόλο που ο λαός των ΗΠΑ απορρίπτει την ατζέντα του Μπους, αυτός έρχεται να απειλήσει τους λαούς της περιοχής με ακόμα περισσότερο πόλεμο, κατοχή και τρόμο. Το PFLP καλεί τους Παλαιστίνιους, τους Άραβες, καθώς επίσης και τον λαό των ΗΠΑ, να κινητοποιηθούν με κάθε τρόπο ενάντια στις επικίνδυνες ενέργειες και τα σχέδιά του, και να μην επαναπαυτούν στο ότι η θητεία του σύντομα τελειώνει. Επιπλέον, το PFLP σημειώνει ότι η επίσκεψη του Μπους γίνεται την ώρα που οι Παλαιστίνιοι τιμούν την 60ή επέτειο από τη Νάκμπα. Η προγραμματισμένη συμμετοχή του Μπους στους σιωνιστικούς εορτασμούς για την καταστροφή μας δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς δεν θα περιμέναμε τίποτα άλλο από τον ηγέτη του ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου".

Εξάλλου την ίδια μέρα η στρατιωτική πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου, οι Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά (από το όνομα του δολοφονημένου από τους σιωνιστές ηγέτη του PFLP), ανακοίνωσε ότι "θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ισραηλινή εισβολή με όπλα, πυραύλους, όλμους, βόμβες, και με την αποφασιστικότητα των μαχητών μας". Η ανακοίνωση επαναλαμβάνει τη δέσμευση του PFLP για ένοπλο αγώνα όσο διαρκεί η κατοχή και επισημαίνει ότι όλες οι ισραηλινές πόλεις και οι περιοχές εποίκων παραμένουν στόχοι όσο συνεχίζεται η επιθετικότητα των κατοχικών δυνάμεων ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης.

Ερρίκος Φινάλης