Παρεμβάσεις της κίνησης “Δικαίωμα”

τ.281, 15/01/2010 (σε ένθετο το τ.8 του Δικτύου Κριτικής και Δράσης στην Παιδεία)

Παρεμβάσεις από την κίνηση εργαζομένων “Δικαίωμα” σε τρεις πόλεις ταυτόχρονα στις 18 Δεκέμβρη. Εκατοντάδες νέοι εργαζόμενοι, μέλη της κίνησης, προχώρησαν σε δίωρους συμβολικούς αποκλεισμούς στο μηχανογραφικό κέντρο του ΙΚΑ της Αθήνας, που βρίσκεται στην περιοχή του Ζωγράφου, στον ΟΑΕΔ της Πάτρας και στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης.

Η ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν και στις τρεις πόλεις πολύ θετική. Πολλοί εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, χρόνου και stage συζήτησαν με τους εργαζόμενους που πραγματοποίησαν τις παρεμβάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις κινητοποιήσεις τους. Στην Αθήνα, εργαζόμενοι εξέφραζαν τη συγκίνησή τους, όταν άκουσαν τα μέλη του “Δικαίωμα” να εισβάλλουν στο ΙΚΑ φωνάζοντας δυνατά συνθήματα. Στην Πάτρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του “Δικαίωμα” με εκατοντάδες άνεργους στις ουρές του ΟΑΕΔ. Στην ίδια πόλη, σημαντική ήταν η συνάντηση με εργαζόμενους των stage, που εκείνη την ώρα έκαναν πορεία και ενώθηκαν με το “Δικαίωμα” έξω από το κτίριο του ΙΚΑ. Στη Θεσσαλονίκη, η ενόχληση από τους άντρες της ασφάλειας και η προσπάθειά τους να μην πραγματοποιηθεί η κίνηση έπεσαν στο κενό.

Το “Δικαίωμα”, κάνοντας αυτές τις κινήσεις, θέλει να αναδείξει μια ανάγκη και να προβάλει μία πρόταση: την ανάγκη ενότητας όλου του κόσμου της “επισφαλούς εργασίας” οπουδήποτε κι αν απασχολείται, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Την πρόταση για ενιαία συγκρότηση και κοινή κινητοποίηση της γενιάς του άρθρου 22.

www.dikaioma.gr